11 decembrie 2023

Cât de mult au scăzut prețurile la materialele de construcții toamna aceasta comparativ cu începutul anului 2023? Diferente de peste 30%

În contextul economic actual, industria materialelor de construcții din România se confruntă cu schimbări semnificative, cu impact asupra prețurilor și aprovizionării.

Creșterea exponențială a prețului Izocianatului și perturbări în Industria panourilor sandwich

Unul dintre evenimentele de marcă din industrie este creșterea masivă a prețului izocianatului, o materie primă esențială pentru producția spumei poliuretanice din care sunt realizate panourile sandwich. Această creștere a dus la perturbări semnificative în lanțurile de aprovizionare, cu termene de livrare care s-au dublat de la 3-4 săptămâni la 7-8 săptămâni. Aceasta a forțat majoritatea producătorilor să oprească sau să amâne planurile de producție pentru finalul lui 2023. De asemenea, se vehiculează speculații cu privire la posibilitatea unor noi creșteri de prețuri în începutul anului 2024, fapt ce ar putea mari marjele de profit ale producătorilor din domeniu.Caramida – sistarea capacităților de producție și scăderea cererii

Industria producției de cărămizi a înregistrat și ea schimbări semnificative în 2023, cu sistarea producției pe finalul anului. Aceasta vine în contextul unei scăderi semnificative a cererii, care a determinat producătorii să lanseze campanii de reducere a prețurilor cu discount-uri de până la 50%. Se presupune că închiderea unor capacități de producție ar putea fi o strategie pentru eliberarea spațiilor de stocare și realinierea ofertei la cererea reală.

Notă: Spre finalul lunii octombrie, au fost înregistrate mici creșteri la prețurile polistirenului (5-15%) și fierului (5-10%).

În concluzie, piața materialelor de construcții din România este în plină schimbare, oferind oportunități și provocări unice. Este esențial să monitorizăm atent aceste evoluții pentru a lua decizii informate și a profita de cele mai bune oferte disponibile.

spot_img

Alte titluri

spot_img
spot_img

Ultimele știri