13 aprilie 2024
EconomieCâștigul salarial mediu net în județul Bacău sub media națională, cu tendințe...

Câștigul salarial mediu net în județul Bacău sub media națională, cu tendințe contrastante în ianuarie 2024

Potrivit datelor recente furnizate de Direcție de Statistică al județului Bacău, câștigul salarial mediu net în regiune a fost în luna ianuarie de 4.437 lei (RON) per persoană. Cu toate acestea, acest nivel este mai mic cu 422 lei (RON) per persoană decât media națională, reprezentând o scădere de 8,7%.

Analiza distribuției câștigurilor salariale în funcție de sectoare arată că salariile medii nete peste media județului au fost înregistrate în sectorul “servicii”, în timp ce activitățile din “agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și pescuit” și “industrie și construcții” au avut câștiguri sub media județului.

Comparativ cu luna decembrie 2023, câștigul salarial mediu net în județul Bacău a înregistrat o ușoară scădere de -0,2% în prețuri comparabile. În schimb, în comparație cu ianuarie 2023, acesta a înregistrat o creștere semnificativă de +12,0% în prețuri comparabile.Aceste date evidențiază o dinamică fluctuantă a câștigurilor salariale în județul Bacău, subliniind necesitatea unor strategii pentru a menține sau îmbunătăți nivelul acestora în comparație cu media națională și pentru a asigura o distribuție echitabilă a veniturilor în diferitele sectoare economice ale regiunii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri