Starea Civilă, mutată de curând în casă nouă îi primește pe proaspeții însurăței și invitații lor într-un spațiu modern amenajat în fostul sediu al Bibliotecii județene “Costache Sturza”, situat în centrul orașului, vizavi de hotelul “Decebal”.

Mutarea care fusese programată inițial la sfârșitul lunii aprilie a tot fost amânată până la începutul acestei luni. Deși toată lumea se aștepta la o deschidere oficială, aceasta nu a avut loc încă, funcționarii reluându-și firesc activitatea în noul spațiu.

În această perioadă, numărul căsătoriilor este redus din cauza postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel care durează între 4 și 28 iunie. Din acest motiv, sâmbătă, 16 iunie, la Starea Civilă din Bacău au fost oficiate doar 7 căsătorii. Cuplul care a deschis seria cununiilor civile a fost format din Cătălin și Georgiana Lehăduș.

“Avem o relație de trei ani și ne-am gândit să devenim o familie mai ales că așteptăm și un copil. Ne-am cunoscut prin intermediul unei verișoare, la o petrecere, iar de atunci am devenit nedespărțiți”, declară Georgiana.

Căsătoria a fost oficiată de ofițerul de Stare Civilă, Aura Epure.

“Numărul căsătoriilor este mic în această perioadă. Vineri nu am avut solicitări, pentru sâmbătă au fost programate 7 căsătorii, iar duminică nu avem niciuna. Băcăuanii sunt informați cu privire la schimbarea sediului, iar cei mai mulți sunt surprinși de noul spațiu. Căsătoriile se oficiază în holul principal al clădirii, unde a fost montat un postament special, iar cuplurile sunt primite pe un imens covor roșu”, declară Aura Epure, ofițer de Stare Civilă.

Dacă sâmbătă au fost șapte momente de fericire, pe alte cinci familii necazul nu le-a ocolit. Până la ora prânzului fuseseră înregistrate cinci decese.

Alte articole