Cunosc o familie care umblă disperată de câteva zile să-și caute chirie pe un an de zile. Familia în cauză este beneficiara uneia dintre locuințele construite de Habitat în cartierul Izvoare. Motivul prelungirii chiriei ar fi acela că beneficiarii nu se vor putea muta nici anul acesta în noile case din cauza lipsei utilităților. Chiriași de-o viață pentru că nu le-a plăcut niciodată să amestece problemele de familie cu ale părinților sau cele ale socrilor, familia de care vă spun a reușit să se califice pentru obținerea unei case construită de Habitat în cartierul Izvoare.

Ați auzit cu siguranță de proiectul BIG BUILD 2017: 36 de case construite în 5 zile de Habitat for Humanity Romania. Proiectul le-a dat mari speranțe beneficiarilor cu venituri mici care și-au clădit visul de la fundația casei, alături de voluntarii care au pus umărul la implementarea proiectului Habitat.

Am fost pe șantier de la debutul proiectului, m-am strecurat printre voluntari, constructori și familiile beneficiare și i-am văzut cât de bine se lucrează în echipă. Ce-i drept, coordonarea a fost cheia succesului, ceea ce a făcut ca proiectul să prindă formă de la o zi la alta. Casele s-au ridicat anul trecut la termen. A venit apoi sezonul rece, iar șantierul s-a închis pentru beneficiari. Lucrările s-au mutat la interior și au fost executate doar de către echipele Habitat. În primăvara acestui an, șantierul s-a deschis din nou, iar constructorii au lucrat în voie.

Cea mai așteptată etapă a proiectului rămâne acum aducerea utilităților în noua comunitate. De unele contracte s-a ocupat Habitat, altele revin în sarcina Primăriei Bacău. Se pare că și în acest caz birocrația pune frână elanului muncitoresc. Dacă te duci acum pe șantier, lucrurile au evoluat mult față de anul trecut. Interioarele finisate arată foarte bine, iar majoritatea caselor sunt gata să-și primească viitorii proprietari. În condițiile în care nu au parte încă de confort în noile locuințe, beneficiarii își prelungesc chiriile pentru încă un an. Până când!?!PUBLICITATE