16 iulie 2024
ActualitateCasa de vacanță care îți aduce bani

Partener în rețeaua rentakub.

Casa de vacanță care îți aduce bani

La început a fost conceptul. Ideea de a construi o rețea națională de case de vacanță de închiriat la standarde ridicate. Se întâmpla prin 2018. Confruntați cu reticența și neîncrederea potențialilor parteneri (deținători de case de vacanță), proprietarul rețelei rentakub, Avenir Concept, a hotărât să construiască satul de vacanță de la Slănic Moldova pentru a arăta pe viu celor interesați ce înseamnă un kub la standarde rentakub.com. Proiectul de la Slănic Moldova funcționează foarte bine și va fi în curând extins. Motivați de succesul proiectului pilot, proprietarii afacerii au reluat campania de extindere a rețelei pe plan național.

Detalii despre rentakub în prezent și pentru viitor am aflat de la Costi Zărnescu, manager dezvoltare la Avenir Concept, proprietarul rețelei rentakub.– Ce este de fapt rentakub?

– Este un concept modern, practicat în special în țările nordice, prin care turistul închiriază o mini casă de vacanță aflată integral la dispoziția sa. El se adresează celor interesați de cazare în case de vacanță. În versiunea noastră, casa de vacanță se închiriază cu o curte proprie, cu grătar și foișor propriu. Specific pentru conceptul nostru autohton este faptul că în acest proiect sunt aliate două firme, ambele din Bacău: Ecokit -producătorul Kuburilor și Avenir Concept, proprietarul rețelei rentakub.

– Cum decurge procesul de intrare în rețeaua rentakub.com ?

– Viitorul partener achiziționează de la Ecokit casa de vacanță kub. În acest moment sunt disponibile pentru acest concept șapte modele de la 19 la 70 de mp. Dacă optează pentru închirierea lui prin rețeaua rentakub.com, se va semna un contract separat cu rentakub.com iar partenerul va primi un discount de până la 7% din prețul de achiziție a kubului de la Ecokit (agrement între Rentakub și Ecokit). După finalizarea lucrărilor, atunci când kubul este gata să primească turiști, el va fi promovat prin rețeaua rentakub.com.

– De ce ar intra cineva în rețea? Care sunt avantajele?

– Avantajele sunt multiple și enumerăm câteva dintre ele: posibilitatea de a achiziționa un produs de calitate, standardizat, omologabil de către Ministerul Turismului; beneficiază de un discount la achiziție din partea Ecokit; beneficiază de promovare gratuită în cadrul platformei.

– Ce trebuie să plătească partenerul la intrarea în rețeaua rentakub?

– Intrarea în rețeaua rentakub este gratuită. Partenerul va plăti un comision de doar 7% și doar pentru clienții trimiși de rețeaua rentakub.com. Comisionul este mai mult decât rezonabil avându-se în vedere că principalul motor de căutare practică comisioane de 15%. În plus, partenerul va beneficia de o interfață de administrare proprie pe platforma unde își va gestiona singur rezervările și încasările.

– Care este prețul unui kub din rețeaua rentakub ?

– Prețurile încep de la 14.000 de euro și depășesc 40.000 de euro, în funcție de modelul achiționat. Prețurile tuturor modelelor se pot descărca de pe: https://www.rentakub.com/ro/modele/.

 

Prima reacție a oamenilor este să spună că ele sunt scumpe. O reacție firească, depinde cu ce sunt comparate. Prețul reflectă calitatea produselor, și trebuie subliniat că noi ne poziționăm pe o nișă premium, de 4 stele, și de aceea și prețurile sunt pe măsură. Sunt produse premium special concepute pentru cei care caută cazare în case de vacanță la un confort ridicat. În plus, un aspect major de luat în calcul la achiziție: calitatea vinde; un produs de calitate va putea fi închiriat la un preț mai ridicat, amortizarea lui făcându-se mai rapid.

– Cât de rentabilă este investiția pentru partener?

– Rentabilitatea depinde de mai mulți factori, în primul rând de zona unde este amplasat terenul. Zona care dictează și gradul de ocupare al kubului. Am făcut o estimare pentru un kub de 35 de metri pătrați, care poate găzdui 3-4 persoane și la un grad de ocupare de 50% (realist) investiția se amortizează în circa 3,6 ani, ținând cont și de cheltuieli de exploatare de aproximativ 30% din încasări. Celor interesați le punem la dispoziție aceste calcule detaliate.

– Ce trebuie să aibă partenerul?

– Partenerul trebuie să aibă un teren constructibil cu acces la utilitățile minime necesare (apă, curent). De asemenea, partenerul trebuie să aibă o formă de organizare juridică (PFA, II, SRL). Și trebuie să aibă mai ales dorința de a primi turiști, de a face asta cu plăcere, nu doar ca un business.

– Ce zone sunt vizate ?

– Orice zonă sau oraș cu potențial turistic din România. Binențeles că zona va fi unul din criteriile importante pentru gradul de ocupare.

– Dacă am putea vorbi despre finanțare. Există astfel de posibilități?

– Pentru cei care nu dispun de fonduri proprii am re-demarat un parteneriat cu Kiwi Finance. Prin intermediul unui Credit de Construcție se poate finanța oricare din produsele noastre. Spre exemplu, pentru kubul 35 despre care v-am vorbit mai sus, la un credit pe 10 ani suma de rambursat este de circa 1.070 lei/lună. Pe cei interesați îi vom pune în contact cu un reprezentant Kiwi Finance din zona lor.

– Unde există în acest moment kuburi funcționale?

– În momentul de față rețeaua este oarecum la început. Există acum trei kuburi în Bacău, șase la Slănic Moldova, unul la Băile Felix și unul la Râșnov. Până în toamnă se vor mai construi kuburi pentru rețea la Bran, Cluj și Constanța. Suntem în discuții avansate cu potențiali parteneri din multiple zone ale țării.

– Ce alte obiective aveți?

– Sperăm ca până la finalul acestui an să avem minimum zece locații cu kuburi rentakub. În toamnă va apărea o nouă versiune a platformei rentakub.com, mult mai modernă și mai interactivă. Una din marile noutăți va fi că vom accepta în rețea și case de vacanță care nu sunt kub, case de vacanță pe care le vom numi case partener. Adică oricine are o casă de vacanță și corespunde criteriilor noastre de calitate, se va putea afilia rețelei.

– Cum vedeți extinderea în contextul actual?

– Cererea pentru cazare în case de vacanță individuale a crescut foarte mult în contextul actual. Oamenii doresc să se cazeze în locuri mai puțin aglomerate, în natură, dar care să le ofere în același timp tot confortul necesar.

Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul www.rentakub.com.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri