19 aprilie 2024
Zona zeroMemoriaCasa de Cultură în anii '70

Casa de Cultură în anii ’70

Fotografia surprinde în detaliu Casa de Cultură din Bacău în anii ’79, capturându-i esența autentică și peisajul urban al vremii. În prim plan se evidențiază Casa de Cultură, o clădire impunătoare și elegantă, cu linii arhitecturale distincte și detalii sculptate, ce domină peisajul urban. În contrast cu imaginea de astăzi, în fotografie se observă absența copacilor care astăzi îi împrejmuiesc perimetrul, permițând privitorului să aprecieze în mod clar arhitectura clădirii.

Spatiul verde din fața clădirii pare mai puțin elaborat și îngrijit decât în anii ’80, fiind predominant gazonul în jurul fantanii arteziene. În locul modelelor complexe formate din straturile de flori, se conturează simpla frumusețe a gazonului, accentuându-se spațiul deschis și ordonat.

În fundal, se distinge o  singură mașină. Trecătorii sunt rar întâlniți în cadru, sugerând o atmosferă liniștită și puțin aglomerată în acea perioadă. Arhitectura zonei este surprinsă în detaliu, permițând observatorului să aprecieze evoluția urbanistică a orașului Bacău și influențele stilistice ale epocii.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri