In Serbanesti, azi un pic, mâine o binemeritata pauza

In ultimii ani s-au turnat betoane si asfalt pe mai toate strazile din centrul orasului, trotuarele au fost placate cu dale colorate. Frumos! Ba, unele artere au fost asfaltate chiar de doua ori, cum este Banca Nationala, ca sa iau doar un exemplu, in timp ce de prin cartiere vin semnale ca multe, prea multe strazi n-au vazut asfalt, nu este canalizare si nici apa potabila, ziarul nostru consemnând in mai multe editii aceste aspecte.

In replica, Primaria ne-a trimis o lista cu strazile (50 la numar) care vor intra intr-un program de reabilitare, in 2016. Locuitorii din cartierele Serbanesti, CFR, Tache s-au bucurat, insa bucuria nu a durat prea mult, au venit alegerile, vara, prioritatile sunt altele. Câteva lucrari sunt in derulare, insa ritmul executiei si calitatea acestora au intrat in gura cetatenilor.

Lucrare in doru’ lelii

PUBLICITATE

Ne-a sunat la redactie domnul Ion Marandoiu, din Serbanesti: “Poate va intereseaza, zice cititorul nostru, in fata Complexului Comercial, de câtva timp, a inceput o lucrare, se pun dale pe trotuar si se amenajeaza o parcare. Nu stiu de la ce firma sunt, ca nu au vrut sa spuna, nu au niciun semn pe salopeta, asa cum ar fi normal. S-au apucat din mai multe locuri, sunt vreo patru – cinci muncitori, care abia se misca, nu prea au chef de treaba.

Vineri (22 iulie, n.r.) au intrerupt lucrul pe la 12.00, au lasat santierul vraiste, gramezi de nisip pe trotuarul facut, dale peste tot, oamenii fiind nevoiti sa ocoleasca, intrând pe strada, fiind in pericol de a fi accidentati.

Luni au venit la prânz: caldura mare, pauze dese. Firma care a câstigat licitatia nu are un termen, n-are nevoie de bani mai multi intr-un timp mai scurt? Ca asa am invatat eu ca se calculeaza productivitatea. Am semnalat si Primaria, le-am trimis niste fotografii, doar ca nu le vede nimeni. Poate daca scrieti dumneavoastra, cum ati facut cu Podul de la Trebes, vine beneficiarul sa vada”, ne spune dl. Marandoiu.

Ne-am deplasat pe Unirii, imediat dupa Podul Serbanesti, pe dreapta. Totul din convorbirea telefonica se confirma. Ora 15.00. Activitate in doru’ lelii, trei muncitori carau niste dale, unul nivela, alti doi puneau niste borduri in jurul stâlpilor de iluminat, care, “conform proiectului” – cum s-a intâmplat peste tot in oras -, ramân in mijlocul parcarii.

De ce nu se coordoneaza lucrarile impreuna cu cei de la E.On? “Lucrarea este executata de societatea Symmetrica SRL din Suceava, o firma neserioasa, peste tot unde a lucrat am avut probleme, insa eu nu voi semna receptia, daca nu respecta termenele si calitatea ceruta prin proiect si caietul de sarcini. Firma este in interiorul unui contract, nu mai putem opri lucrarile, insa trebuie sa punem ordine, ca s-a ajuns prea departe cu nesimtirea”, ne-a declarat Constantin Scripat, viceprimar al municipiului Bacau.

Si pe Carpati este o lucrare cu probleme

O alta lucrare cu probleme, care a ajuns la masa judecatii administratiei locale, este o parcare ecologica de pe str. Carpati nr. 9, aflata tot pe agenda de lucru a SC Symmetrica. Ne-am deplasat acolo, am vazut, insa sa dam cuvântul beneficiarului: “Cum va spuneam, aceeasi societate a lucrat si pe Carpati 9.

Parcare ecologica pe Carpati, refuzata la receptie / Gh. Baltatescu
Parcare ecologica pe Carpati, refuzata la receptie / Gh. Baltatescu

Au spus ca au terminat, insa in urma unor sesizari de la cetateni am fost acolo, impreuna cu primarul – bataie de joc. Nu mai acceptam asa ceva in oras, cine nu face treaba buna, nu mai participa la licitatii”, este declaratia aceluiasi viceprimar.

In acelasi timp, Primaria are inspectori de teren, diriginti de santier, specialisti, o supraveghere mai atenta, permanenta, ar elimina din timp unele deraieri ale constructorilor, deoarece la sfârsit nu se mai poate mare lucru: negocieri, renegocieri, se ajunge si in instanta, timp si bani pierduti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Mergeți pe trotuarele din oraș si vedeți cum au fost puse acele dale … Denivelări de mai sa îți rupi picioarele. Se desprind plăci întregi in centrul orașului. Stavarache a văzut ce au făcut aceste firme? Acum ce facem, scoatem tot si alți bani spălați? Aceasta-i treaba românească:cum vine unul cum o luăm de la capăt. De plătit , platim noi la taxe și impozite.

 2. “Au spus ca au terminat, insa in urma unor sesizari de la cetateni am fost acolo, impreuna cu primarul – bataie de joc”
  Deci viceprimarul, impreuna cu primarul intai iau de bun ce zice executorul, fara sa receptioneze lucrarea si afla abia de la cetateni ca o lucrare este facuta in bataie de joc.
  Bataie de joc este si indolenta alesilor dupa cum sevede. Pe banii nostri.

 3. In serbanesti pe Calea Barladului nu au curatat nisipul imprastiat asta iarna,dimineata cica trece masina de maturat care lasa in urma nori imensi de praf. De trotuare nici pomeneala,sau de taiat iaeba din spatiu public.

 4. Aşteptăm şi noi răspunsul primăriei din primăvară în legătură cu str.Alex.Lăpuşneanu.nr;32 şi noi sântem plătitori de taxe şi impozite !(mulțumim)Alex

  Aşteptăm şi noi răspunsul primăriei din primăvară în legătură cu str.Alex.Lăpuşneanu nr;32!Sântem şi noi corecți plătitori de txe !(mulțumim)

 5. In Gheraesti au inceput lucrarile din primavara dar au ramas doar gropi si santuri zboara praful mai rau ca la tara ,Firma Erbasu a facut varza toate strazile ,nu se mai vede nici un lucrator de 3 luni s au strans semnaturi pt reclamatii dar probabil toti sunt in concediu….

LĂSAȚI UN MESAJ