Joi, 22 septembrie, pe o vreme foarte frumoasa, de inceput de toamna, incepând inca de la primele ore ale diminetii, chiar daca invitatia a fost pentru ora 11.00, in Curtea Bibliotecii Judetene “Costache Sturdza”, de altfel organizatorul actiunii, a debutat un inedit Târg de Carte, desfasurat sub deviza “Daruieste o carte, ofera o speranta”.

Reluat dupa câtiva ani de intrerupere, târgul are la baza o generoasa idee: cine are carti de care se poate dispensa, le poate darui bibliotecii, iar acesta, cu ocazia târgului, le ofera gratuit iubitorilor de lectura.

“Am reluat acest târg, deoarece a avut un succes foarte mare in anii trecuti. Sunt foarte multe persoane care ne-au donat carti, pe care nu le-am introdus in patrimoniul bibliotecii, acest lucru se intâmpla doar daca donatorul face expres aceasta mentiune. Noi am pus pe site-ul bibliotecii acest anunt cu mult inainte si am constatat cu bucurie ca au raspuns invitatiei noastre foarte multi bacauani, care au apreciat initiativa.

PUBLICITATE

Am fost surprinsi sa vedem ca unii au venit cu saci intregi cu carti, pentru a fi daruite iubitorilor de lectura, insa, din pacate, multi nu au bani pentru a le cumpara. Noi le-am expus, dupa cum vedeti, fiecare având posibilitatea sa aleaga cartea/cartile dorite. Totul este gratuit. In acelasi timp, o parte din vizitatorii târgului au venit cu alte carti, la schimb”, ne-a spus Anca Sion, director al Bibliotecii Judetene Bacau.

Pe mesele special amenajate au fost expuse peste 3000 de carti, din toate domeniile de activitate, carti interesante, din literatura româna si universala, poezie, romane, dictionare, culegeri pentru elevi, manuale scolare, almanahuri, albume de arta etc., etc.

[wonderplugin_gallery id=”674″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ