Eminentul profesor oneștean de limba și literatura română, Aristotel Pilipăuțeanu, și-a procurat cartea noastră – „Nadia Miss Perfect. Povestea unei mari campioane” și i-a trimis un exemplar bunului și vechiului prieten Gheorghe Mănăilă, fostul său coleg de clasă la Scoala nr.3 din Onești, devenit între timp ardelean. Până aici, e ceva care poate fi socotit ca fiind un fapt aparent banal.

Numai că, profesorul Gheorghe Mănăilă, absolvent al IEFS București și fost coordonator al loturilor feminine de gimnastică, era un vechi prieten al soților Martha și Bela Karolyi, care marți, 5 octombrie a.c., se aflau, într-o scurtă vacanță, la Odorheiul Secuiesc, leagănul natal al doamnei Martha. Așa că domnul profesor Mănăilă m-a sunat marți dimineața, pe 5 actombrie, ca să le pregătim o surpriză soților Karolyi :

„Soții Karolyi se află încă la Odorhei și pleacă înapoi, în State, vineri, 8 octombrie. Dacă puteți să-mi trimiteți, cu Priori Post, un exemplar al cărții dumneavoastră, pe care am citit-o cu mare plăcere, le-am face o foarte plăcută surpriză. Avem ceva timp. O facem?”

Miercuri, 6 octombrie, la ora prânzului, cartea ajunsese deja la Odorhei, dar soții Karolyi se aflau, cu prietenii, la o agapă de despărțire, undeva, într-o stațiune, la câțiva kilometri de oraș, unde cartea a fost adusă de un nepot al doamnei Martha. Așa că soții Karolyi au vizionat, cu vădită încântare, doar albumul foto, din final, cartea trecând apoi din mână în mână. Martha Karolyi a precizat că va păstra cartea în bagajul de mână, ca s-o poată citi apoi, pe îndelete, în avion.

Bucuros că totul a decurs conform planului, profesorul Gheorghe Mănăilă mi-a trimis și o fotografie, alături de soții Karolyi. Deci, cartea mea a început să zboare! Nu-i rău deloc!

Stefan OLTEANU

 PUBLICITATE