Radu Theodoru (stânga), alaturi de Viorel Cucu, director al Editurii Vicovia / foto: Gheorghe Baltatescu

Radu Theodoru s-a nascut la 17 ianuarie 1924. A fost ofiter de aviatie, pilot instructor, pilot de încercare, acum general in rezerva. Devenit scriitor în timpul regimului comunist si politician de stânga, a fost distins cu numeroase premii pentru activitatea literara, fiind autorul a numeroase romane istorice, de literatura contemporana, romane document, de analiza, dar si romane stiintifico-fantastic.

Din ciclul romanelor document, joi, la sediul Asociatiei Culturale „Cealalta Românie”, presedinte fondator Viorel Cucu, director al Editurii Vicovia, scriitorul Radu Theodoru, membru al USR, a prezentat unui public restrâns editia a doua a volumului “România, românii si comunismul. Un raspuns documentat la o provocare antiromâneasca”, Editura VICOVIA – 2015.

„Volumul este o analiza a relatiei dintre subiectii din titlu facuta din perspectiva istorica si, adiacent, un raspuns documentat la asa-zisul Raport Tismaneanu (Tismenitky), manopera lamentabila prin care urmasii comandourilor alogene iudeo-maghiaro-kominterniste, autoare de Teroare Rosie, genocid al românilor si holocaust al culturii nationale, resapata in ideologi ai capitalismului, incearca sa treaca responsabilitatea instaurarii bolsevismului din sarcina lor de agenti sionisto-moscoviteni, pe umerii românilor”, scrie autorul pe coperta a IV-a a cartii.

PUBLICITATE

Cartea se inscrie in curentul „revizionismului istoric”, de repunere in drepturi a adevarului istoric, trunchiat, mistificat (a câta oara!), inclusiv de la nivel inalt, prezidential, parlamentar, a spus raspicat Radu Theodoru.

„Sunt militar, iar militarii sunt o specie aparte, pe care o macina intrebarile, iar raspunsurile nu pot contine decât adevarul. Eu merg in cadenta, doar cu frontul, in rezerva imi place sa merg in cadenta mea. Asa a fost scrisa aceasta carte, pe care va invit sa o cititi”, a mai spus venerabilul scriitor. Este opinia unui om, a unui militar, traitor in doua regimuri totalitare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ