13 octombrie 2024
ActualitateCarne cu dioxina in 24 de judete

Carne cu dioxina in 24 de judete

Vicepresedintele ANFVSA, Laszlo Csutak, a declarat miercuri ca transportul de carne de porc suspectat ca ar fi fost contaminat cu dioxina a ajuns la un depozit din Cluj. De acolo, carnea contaminata a ajuns an 24 de judete, inclusiv an municipiul Bucuresti, a sustinut acesta. antr-un comunicat emis miercuri dimineata de ANFVSA se anunta ca 4 firme din trei judete au cumparat carne contaminata. Acestea sunt Ilfov, Olt si Buzau. antr-o conferinta de presa sustinuta la ora 16.00, vicepresedintele ANFVSA, Laszlo Csutak, a mentionat alte trei locatii: Prahova, Valcea si Bucuresti. Totusi, pana la cele 24 de judete anuntate tot la ora 16.00 de Laszlo Csutak mai e cale lunga. Acesta nu a reusit anca sa lamureasca aceasta dilema. Potrivit lui Csutak, an Bucuresti au ajuns la un depozit 3640 kg de carne infestata. Din acestea, 264 de kg au fost deja livrate pe lantul alimentar, sub forma de carne preparata sau pasta de mici, inspectorii lucrand acum la identificarea produselor finite. an judetul Olt au ajuns 5254 kg de carne, care a fost sechestrata de inspectorii autoritatii. an Ilfov au fost trei firme care au achizitionat carnea contaminata. La una dintre acestea, 1044 de kilograme, au fost deja livrate an lantul alimentar. La o alta, 1811 kilograme au fost sechestrate, an timp ce la o a treia, au fost identificate 2253 kg, din care 1744 sechestrate si 478 s-au livrat. Potrivit vicepresedintelui ANSVSA, aceasta carne de porc a fost procesata, intrand an amestec cu alte produse, astfel ca riscul de contaminare este mai mic. Termenul de dioxine se refera la un grup de substante cu structura chimica si proprietati biologice asemanaoare. Toate aceste substante au potential toxic si cancerigen. Efectul caracteristic al dioxinei asupra corpului uman este cloracneea. an afara acesteia, dioxinele mai pot produce asupra pielii rush (anrosirea pielii pe zone limitate), decolorare zonala si cresterea excesiva a parului an special pe fata si an partea superioara a corpului. Un alt organ afectat de aceste substante este ficatul, dar intensitatea reactiilor la acest nivel este moderata. Studiile au aratat ca expunerea la doze mari de dioxina sau la doze mici, dar pe perioade andelungate creste considerabil riscul de cancer. De asemenea, cercetarile efectuate pe animale de laborator au evidentiat efecte nedorite pe crestere si dezvoltare. (Antena3.ro)





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img