* artista băcăuană a primit această distincție pentru activitatea desfășurată în promovarea culturii românești în anul 2021

Carmen Voisei, pe numele său adevărat, Olguța Pâțu, directoarea Școlii Populare de Arte și Meserii din Bacău (S.P.A.M.), ne-a povestit că revista Agora Artelor din Bacău, coordonată de Lilioara Macovei, a promovat foarte mult și anul trecut elevii școlii pe care o conduce.„Această distincție a venit ca formă de recunoștință pentru activitatea din 2021, pentru că am colaborat cu ei (revista Agora Artelor – n.r.), incluziv elevii școlii”, a precizat Carmen Voisei care nu este la prima ispravă de acest fel, un premiu asemănător fiind obținut și în urmă cu doi ani. „Chiar dacă această diplomă este pe numele meu, pentru că și eu am participat cu mai multe lucrări de pictură și chiar cu creații literare, meritele sunt atribuite tuturor elevilor noștri participanți în această colaborare”, a subliniat directoarea S.P.A.M. Bacău.

În altă ordine de idei, cursurile școlii au fost reluate după vacanța de iarnă cu respectarea tuturor normelor impuse. Din acest punct de vedere este cât se poate de simplu, pentru că în cele mai multe cazuri cursurile au loc doar cu prezența profesorului cu un singur elev. Chiar dacă sunt vremuri dificile, niciun elev nu a renunțat la cursuri din motive de pandemie și nicio clipă nu se pune problema înscrierilor la S.P.A.M. Bacău pentru că în continuare băcuanii sunt interesați de aceste cursuri.

Trecând mai departe, elevii de la pictură vor participa începând cu 29 ianuarie la o expoziție intitulată „Maeștri și discipoli”, ajunsă la ediția a VI-a, care va avea loc la Iulius Mall la Iași. Acolo, timp de o lună vor putea fi admirate lucrările băcăuanilor care vor fi expuse pe 17 șevalete. Vernisajul va avea loc pe 29 ianuarie la ora 13.00 și vor fi implicați prof.dr. Constantin Tofan, dr. Mirela Ștefănescu – critic de artă, care va vorbi despre expoziție și coordonatorul expoziției – Carmen Sârbu. Iar ca plan principal, pentru 2022, Carmen Voisei își dorește să găsească un spațiu în care să organizeze o galerie a Școlii: „Avem în plan să facem o expoziție pe care să o dedicăm în primul rând profesorului Aurel Stanciu care face parte din prima generație de profesori ai școlii, dar și celorlalți profesori, o expoziție a foștilor elevi dar și actuali.”

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE