Amenzi de peste 11.000 de lei, pentru mizeria din galantare

In doar doua saptamâni, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au efectuat aproape 100 de controale la agenti economici din comertul cu carne din tot judetul.

De data aceasta, actiunile de control au urmarit modul in care comerciantii vizati si-au insusit si au respectat cerintele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in unitatile autorizate/înregistrate din sectorul carnii.

Astfel, au intrat sub lupa veterinarilor, pe de o parte, abatoarele, carmangeriile, macelariile si magazinele cu transare carne, iar pe de alta, depozitele de produse de origine animala sau unitatile de tip hipermarket/supermarket. Cu ocazia controalelor, au fost depistate numeroase abateri de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.

„Au fost verificate, la prima tematica de control, 45 de unitati – depozite de carne, hypermarketuri si supermarketuri. In urma actiunilor de control, s-a dispus aplicarea a 5 amenzi in valoare totala de 8.400 de lei si 2 avertismente, cazuri in care s-au dat si termene de remediere a deficientelor constatate.

Sanctiunile au fost aplicate atât pentru nerespectarea regulilor privind intretinerea spatiilor de depozitare sau prelucrare, a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, cât si pentru igienizarea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare”, a declarat Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau. Totodata, au mai fost luate la bani marunti si 1 abator, 18 carmangerii, 26 de macelarii si 1 magazin cu transare a carnii.

Si de aceasta data, s-au gasit numeroase nereguli, motiv pentru care s-au aplicat 5 amenzi in valoare totala de 3.000 de lei. „Au fost depistate unitati in care se manipulau necorespunzator produsele alimentare sau unde nu erau actualizate procedurile privind transarea carnii. La alte unitati, nu era asigurata trasabilitatea produselor alimentare, astfel incât nu se putea cunoaste exact intreg parcursul carnii sau a produselor din carne – inclusiv conditiile de transport, depozitare etc ”, a completat Florin Balta.

In total, amenzile primite de unitatile prinse in ofsaid s-au ridicat la 11.400 lei. Important de retinut ca, in cazul în care se constata nereguli care ar putea pune în pericol sanatatea publica, consumatorii trebuie sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 ale Directiei Sanitare Veterinare Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ