– amenzi au mai primit restaurante, fast food-uri, brutarii ori supermarketuri si hypermarketuri, chiar si o fabrica de vinuri

În ultima luna, inspectorii Directiei Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au sanctionat contraventional multiple nereguli gasite la agentii economici din tot judetul. Probleme au fost gasite atât in ceea ce priveste conditiile de igiena, cât si la comercializarea, transportul si depozitarea produselor alimentare.

Au fost prinse pe picior gresit restaurante, fast food-uri, brutarii, dar si supermarketuri si hypermarketuri, chiar si o fabrica de vinuri. „In acest context, au fost aplicate amenzi totale de 52.540 lei. Cea mai mare sanctiune a fost data unei carmangerii din Bacau, respectiv 20.000 de lei, unde s-a gasit o cantitate semnificativa de carne tocata care nu era tocmai proaspata”, a declarat Florin Balta (foto), purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

Totodata, actiunile de control ale veterinarilor au dus la confiscarea unei cantitati de 160 kilograme de peste, provenite de la braconieri. De asemenea, sanctiunile au vizat fapte produse in timpul controalelor, privind nerespectarea masurilor de profilaxie generala-biosecuritate in exploatatiile comerciale de animale.

„Printre neconformitatile inregistrate s-au numarat nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind circulatia produselor medicinale, nerespectarea normelor privind circulatia animalelor, vânzarea/cumpararea de animale fara documente sanitare veterinare, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de depozitare a produselor alimentare”, a mai spus Florin Balta.

La final, mai retinem ca, in perioada sezonului estival 2016, inspectorii sanitar veterinari efectueza controale în zonele de agrement/localitatile de interes turistic, unde, în mod obisnuit, se înregistreaza cresteri ale numarului turistilor, si, implicit, intensificarea activitatilor de comercializare, preparare si servire a alimentelor.

Sunt verificate conditiile de igiena în care functioneaza unitatile de alimentatie publica, pizzeriile, cantinele, unitatile tip catering, cofetariile, patiseriile, laboratoarele de cofetarie/patiserie, pensiunile turistice, unitatile de tip hipermarket/supermarket, magazinele alimentare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. De ce nu publicati numele societatii, abaterea si amenda? Sa stim si noi de unde sa nu mai cumparam. Credeti ca 10 000 de lei pt un supermarket e vreo problema?! Cred ca afectarea imaginii i-ar face sa isi respecte mai mult clientii.

  2. Pentru ca vanzarea de alimente alterate este o CRIMA, trebuie sa stim CRIMINALII. Indiferent cine este datii numele si ce au constatat inspectorii. Cine castiga acoperind borfasi de acest gen? Daca sunt institutiile statului este foarte grav, pentru ca noi ii platim. Daca sunt jurnalistii, iarasi e grav deoarece cainele de paza al democratiei e doar mielusel care schiauna din cand in cand. Oricum articolul nu mi se pare relevant este o povestioara care s-ar fi putut intampla in secolul trecut, vara trecuta, aici sau oriunde in alta parte a globului, doar pentru a se afla in treaba un jurnalist, ESTE TOTAL IMPERSONALA.

LĂSAȚI UN MESAJ