24 iulie 2024
CulturăCaricaturistul bacauan Constantin Ciosu si-a imbunatatit palmaresul cu inca trei premii internationale

Caricaturistul bacauan Constantin Ciosu si-a imbunatatit palmaresul cu inca trei premii internationale

Cunoscut de catre iubitorii de caricatura de toate vârstele, apreciat pentru umorul fin cu care „inteapa” metehnele societatii românesti, Constantin Ciosu este deja un nume cu greutate in acest gen de arta.

Inca de la debutul sau, realizat in paginile ziarului „Steagul rosu” din 1953, caricaturistul bacauan si-a facut simtita prezenta intr-o lume plastica in care se imbina observarea atenta a vietii cu toate fatetele ei cu inspiratia grafica obtinuta in ani de truda in fata plansei de desen.Dovada reusitei sale artistice o constituie cele 151 de premii si medalii câstigate in tot atâtea saloane internationale de caricatura.

Anul acesta, Ciosu si-a marit palmaresul cu inca trei premii obtinute la concursurile internationale de caricatura din Polonia, Croatia si România.

In aceasta vara, el a fost recompensat cu premii speciale ale juriului la Salonul de caricatura „Satyrikon 2014” de la Legnica, Polonia, si la „10. International Cartoon Festival” de la Solin, Croatia. Ultima distinctie, obtinuta saptamâna trecuta, vine de la Vaslui, unde caricaturistul bacauan a câstigat, pentru a doua oara consecutiv, Marele Premiu al celei de-a XIII-a editii a Salonului international de caricatura, eveniment organizat in cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tanase”.

Si in acest an, Ciosu si-a dovedit masura talentului, reusind sa-si adjudece premiul cel mare cu lucrarea „Vot”, lovind in plin cu penita in tema propusa la bienala de caricatura de la Vaslui – „Anul electoral…”.

„VOT - caricatura cu care a câstigat Constantin Ciosu Marele Premiu la Festivalul Umorului de la Vaslui – 2014”
„VOT – caricatura cu care a câstigat Constantin Ciosu Marele Premiu la Festivalul Umorului de la Vaslui – 2014”

Chiar daca banii din premii se regasesc acum in plata retetelor medicale, spiritul critic al lui Ciosu este la fel de acid si de penetrant, fiind prezent in paginile cotidienelor locale si nationale. „Caricatura trebuie sa existe pentru sanatatea morala a societatii, a subliniat Constantin Ciosu. Ea trebuie sa fie vizibila, pentru ca, mai ales in ziua de azi, oamenii trebuie sa râda si sa invete.” (Liviu Maftei)spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri