Miercuri, 5 august, orasul Bacau a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe cardinalul Joachim Meinsner, arhiepiscop de Münster. Peste 80 de preoti si numerosi credinciosi au participat la acest moment înaltator.

La ora 10.30, parintele decan Isidor Dâsca l-a intâmpinat pe cardinalul Joachim Meinsner, care a venit insotit de preasfintitul Petru Gherghel. Excelenta sa a dorit sa se intâlneasca cu preotii din zona Bacaului pentru a cunoaste mai bine realitatea pastorala din Dieceza de Iasi. Excelenta sa a impartasit din experienta pastorala pe care a acumulat-o, dar a marturisit si problemele cu care se confrunta Biserica Catolica din Germania. In conferinta pe care a tinut-o la sediul decanal, Excelenta sa a ridicat problema persoanelor divortate si recasatorite care doresc sa primeasca Sfânta Împartasanie.
Cardinalul de Münster a marturisit cu durere in suflet ca lipsa participarii la sacramentul Spovezii face ca enoriasii din tara sa priveasca cu mai putin respect la Sfânta Taina. In acest context, Cardinalul i-a indemnat pe preoti ca ei insisi sa fie exemplu pentru credinciosi, ca ei insisi sa se spovedeasca cu incredere si cât mai des.

Un alt aspect care a fost subliniat este acela al numarului mai mare de preoti din Dieceza noastra in comparatie cu realitatea preotilor din Germania. Pe aceasta cale, Cardinalul i-a multumit Preasfintiei sale Petru Gherghel, episcop de Iasi, pentru grija pastorala ce o are fata de credinciosii din diaspora.

PUBLICITATE

Eminenta sa a evidentiat faptul ca familia de azi este pusa in pericol din cauza curentului din ce in ce mai puternic care promoveaza ideologia gender. In fata acestei ideologii, trebuie sa fim pregatiti si sa afirmam cu putere adevarurile evangheliei.

Dupa conferinta, momentul de comuniune a continuat cu Sfânta Liturghie de la ora 12.00, prezidata de Cardinalul Meisner in biserica „Sfintii Apostoli Petru si Paul”. La aceasta Liturghie au participat numerosi credinciosi din comunitate si au concelebrat toti preotii invitati, ei impartasind bucuria jertfei Sfintei Liturghii cu Preasfintitul Petru Gherghel, episcop de Iasi, si Eminenta sa.
La predica, Excelenta sa Cardinalul Meisner a vorbit despre importanta cultului Sfintei Fecioare Maria. Toate familiile, chiar si cele din secolul nostru, trebuie sa se lase inspirate de modelul de mama si sotie al Sfintei Maria.

Corul parohial dirijat de pr. Antaluca Ciprian a facut ca prin acordurile cântecelor gregoriene Sfânta Liturghie sa fie traita cu evlavie.

La sfârsitul Liturghiei cardinalul Joachim a impartit tuturor binecuvântarea sa. Arhiepiscopul de Münster isi continua vizita sa de 8 zile, mergând in comunitatea din Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, pentru a se intâlni si cu preotii din acea zona.

Pr. Paul Caliman

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ