Dupa ce in ziua de 2 august 2015 cardinalul Joachim Meisner a prezidat celebrarea de sfintire a bazilicii din cadrul sanctuarului “Maria Radna”, din judetul Arad, ca delegat al Sfântului Parinte papa, viziteaza Dieceza de Iasi în perioada 3-10 august, în urma invitatiei PS Petru Gherghel.

Cardinalul Meisner va efectua împreuna cu Preasfintitul Petru si cu Preasfintitul Aurel diferite vizite în unele parohii si centre pastorale, având întâlniri cu preotii, credinciosii si persoanele consacrate.

Miercuri, 5 august, va fi la noi, la Bacău, în Parohia Bacău “Sfântul Nicolae”. Aici se va întâlni cu preoţi din cele 5 decanate din sudul diecezei. Vor fi prezenţi aproximativ 100 de preoţi. Eminenţa sa va relua tema conferinţei din ziua precedenta; la ora 12.00, va prezida sfânta Liturghie în biserica “Sfinţii Apostoli Petru si Paul”

PUBLICITATE

Joi, 6 august, va vizita la Parohia “Sfânta Tereza” din Roman. Vineri, 7 august, dupa Liturghia de la ora 7.30 din capela episcopala din Iasi, Eminenta sa, însotit de PS Petru, va vizita manastirile ortodoxe din judetul Neamt.

Sâmbata, 8 august, va participa la Sarbatoarea Familiilor de la Butea, prezentând un mesaj referitor la rolul si îndatoririle familiei crestine în zilele noastre. Duminică, 9 august: administrarea sfântului Mir în Parohia “Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava.

La întâlnirile cu credinciosi, preotii si persoanele consacrate, cardinalul intentioneaza sa aprofundeze necesitatea trairii credintei din partea tuturor celor botezati, dar referindu-se si la fidelitatea, statornicia si disponibilitatea generoasa a preotilor si a persoanelor consacrate în slujba Bisericii si a poporului lui Dumnezeu. Se vor face referiri la situatia Bisericii, a vocatiilor la viata consacrata si mai ales a familiei în societatea zilelor noastre.

Prezenta Eminentei sale între noi timp de o saptamâna reprezinta o deosebita cinste pentru Episcopia Romano-Catolica de Iasi si pentru urbea bacauana, iar noi ne simtim fericiti sa ne putem împartasi din vasta experienta a fostului arhiepiscop si cardinal de Berlin si Köln, actualmente emerit, dar în continuare plin de râvna pentru slava lui Dumnezeu si mântuirea sufletelor.

O cariera de exceptie

Joachim Meisner, cardinal al Bisericii Catolice de la 2 februarie 1983, s-a născut în Breslau, Silezia, Germania (azi Wroclaw, Polonia), la 25 decembrie 1933. A studiat la Seminarul de Erfurt (1959-1962). La 22 decembrie 1962 a fost hirotonit preot de episcopul Josef Freusberg, episcop auxiliar al Diecezei de Fulda.

Între anii 1963 si 1975 a fost capelan Erfurt si director diecezan al Caritas. În 1969 a obtinut doctoratul în teologie în cadrul Universitatii Gregoriana din Roma.
La 17 mai 1975 a fost numit episcop auxiliar de Erfurt, fiind consacrat episcop la 17 mai 1975. La 22 aprilie 1980, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop de Berlin. A fost, de asemenea, presedinte al Conferintei Episcopilor din Berlin (1982-1989). La 20 decembrie 1988 a fost numit arhiepiscop de Köln, misiune pe care a îndeplinit-o pâna în 2014 când a devenit arhiepiscop emerit. A fost episcop responsabil pentru a XX-a Zi Mondiala a Tineretului (Köln, august 2005).

Pr. vicar Paul Căliman

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ