“Caravana Mobilitatii”, primul atelier mobil de scaune rulante din tara, s-a oprit saptamâna trecuta in doua comune din judetele Bacau si Neamt. Proiectul este derulat de Fundatia Motivation România cu sprijinul Fundatiei Vodafone.

Gratie acestuia, 25 de persoane care utilizeaza scaune rulante au beneficiat de echipamente de mobilitate noi sau de reparatii si adaptari ale celor vechi, informatii pentru utilizarea lor si instruire cu privire la dobândirea unui stil de viata independent, de la echipa multidisciplinara din cadrul proiectului.

Vineri, “Caravana Mobilitatii” a ajuns in Rachitoasa, unde 10 persoane, identificate in timpul vizitelor in teren, au primit serviciile de care aveau nevoie pentru a trece peste obstacolele asociate dizabilitatii.

PUBLICITATE

“S-au format patru grupuri de lucru si participantii au primit pe rând informatii si instruire de la un asistent medical, de la un kinetoterapeut, un instructor de viata independenta, el insusi utilizator de scaun rulant, si de la un specialist in adaptari ale echipamentelor de mobilitate”
Cristian Ispas, director general al Fundatiei Motivation România.

Proiectul se desfasoara in perioada 2014-2015 si este sprijinit de Fundatia Vodafone România cu 38.000 de euro. Cum valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferenta este acoperita de Fundatia Motivation România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ