Sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Bacau a gazduit vineri, 22 iulie, de la ora 11.00 o conferinta de presa prilejuita de proiectul „Caravana de vara. Fiecare Copil in Gradinita”, un proiect al Asociatiei OvidiuRo, un partener de traditie al Consilului Judetean Bacau.

Proiectul isi propune sa incurajeze parintii saraci sa isi duca copiii la gradinita, oferindu-le un tichet social pentru gradinita in valoare de 50 de lei pe luna, daca cei mici au prezenta zilnica (in baza legii 248/2015).

Cu peste 6100 de beneficiari estimati, judetul Bacau se numara printre cele 12 judete-gazda selectate de OvidiuRo pe baza gradului de saracie si a numarului mare de copii aflati in situatii de risc.

PUBLICITATE

Leslie Hawke, din nou in Bacau

La conferinta au participat reprezentanti ai Consilului Judetean Bacau, Prefecturii Bacau, de la Inspectoratul Scolar Judetean, Directia de Sanatate Publica, D.G.A.S.P.C, A.N.P.I.S., precum si reprezentanti ai autoritatilor din localitatile selectate in acest proiect.

Invitatul special al acestei intâlniri a fost Leslie Hawke, cofondator OvidiuRo, care a explicat ca „unul dintre rolurile pe care ni le-am asumat este promovarea unui obicei important în dezvoltarea copiilor: acela ca atât parintii, cât si profesorii de prescolar sa le citeasca celor mici.

Cum în comunitatile sarace multi dintre parinti au la rândul lor dificultati cu cititul, aducem carti alese atent, cu povesti care se spun usor, prin imagini si ilustratii pe care familiile le pot recunoaste si întelege. Ne dorim ca toate comunitatile noi sa profite de pe urma bunelor practici care au facut ca programul FCG pilot sa aiba un succes atât de mare”.

Timp de o saptamâna, parintii aflati in dificultate din localitatile Horgesti, Ungureni, Podu Turcului, Dofteana, Caiuti si Lipova vor fi informati privitor la beneficiile acestui proiect. Reprezentantii Asociatiei OvidiuRo au prezentat problemele intâmpinate, expunând printre altele situatia a 20 de copii de la Caiuti, o zona izolata in care atunci când ploua sau când ninge, transportul celor mici practic fiind imposibil. S-au identificat si alte probleme aparute in teren, cei prezenti luând act de ele si declarând ca vor face tot posibilul sa elimine aceste impedimente pentru ca cei mici sa poata ajunge la scoli si la gradinite.

[wonderplugin_gallery id=”633″]

„Parteneriatul intre Consiliul Judetean si OvidiuRo este o traditie. Astfel de asociatii vin sa completeze eforturile noastre de a fi alaturi de cei in nevoie. Este datoria noastra ca autoritate sa gasim cât mai multe solutii legate de aceste probleme si impreuna cu alte institutii sa le rezolvam”, a declarat in cadrul conferintei Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Obiectivul principal al Caravanei este sa sustina echipele locale – asistenti sociali, profesori, mediatori scolari – în implementarea Legii nr. 248/2015 în primul rând prin identificarea copiilor cu vârsta cuprinsa între 3 – 6 ani înca neînscrisi la gradinita, informarea parintilor cu privire la program si înscrierea acestora în timp util pentru anul scolar 2016-2017.

La finalul acestei veri, OvidiuRo va selecta comunitatile pe care sa le sprijine în continuare, cu solutii complementare traditionale în programul FCG pilot ce se vor adauga, în functie de nevoile specifice, tichetelor sociale acoperite începând cu 15 februarie de la bugetul de stat. Dintre acestea, mentionam rechizitele, setul de haine si încaltaminte, componenta de igiena si educatie pentru sanatate, cea de formare profesori si programele de informare si implicare a parintilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. O initiativa laudabila si felicitari tuturor celor implicati in realizarea acestui proiect!
    Ar fi bine ca acele tichete primite cadou sa fie primite si decontate de mai multe lanturi de magazine. Un protocol incheiat cu mai multe magazine ar usura decontarea acostor tichete. Societatile din mediul rural primesc aceste tichete de la parinti, dar decontarea lor catre lanturie de magazine din mediul urban se face destul de dificil. Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ