„Caravana cu Potențial” este un proiect de responsabilitate socială al companiei Tetra Pak, care îmbină realitatea virtuală cu educația ecologică într-o experiență unică de învățare interactivă. Toată luna mai, această caravană vizitează mai multe școli din Moldova, iar zilele acestea a ajuns și în județul Bacău. Sunt vizate în total 60 de clase de a V-a, a VI-a și a VII-a din 20 de școli, ce au fost selectate de specialiști în ecologie de la ONG-ul partener, Act for Tomorrow, în funcție de viziunea profesorilor despre viitorul educației ecologice.

Programul dezvoltat de Tetra Pak folosește o aplicație de realitate virtuală (VR) gândită să dezvolte educația ecologică a elevilor, încurajându-i să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în cele 4 categorii de deșeuri, într-un univers animat.

În județul Bacău, „Caravana cu Potențial” a intrat în mai multe școli, respectiv Școala Gimnazială Buhoci, Școala Gimnazială Solonț, Scoala Gimnazială Cleja, Școala Gimnazială Căiuți, Școala Gimnazială Nr. 1 Oituz, Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, Școala „Nadia Comăneci” Onești și Școala Gimnazială „Alexandru Piru” Mărgineni.

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Tetra Pak este lider mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide.