Căpitanul Rogo dă tonul

Debut de 2019 fast pentru Știința Bacău. Voleibalistele băcăuane s-au calificat în „sferturile” Cupei CEV după ce au câștigat cu 3-0 returul de pe terenul campioanei Olandei, Sliedrecht și și-au consolidat locul 3 în Divizia A1 grație victoriei de sâmbătă, contra lui Dinamo. Secretul Stiinței? Ni-l spune căpitanul echipei, Denisa Rogojinaru: „Forța noastră este unitatea de grup”.

-Denisa, o victorie importantă cu Dinamo.
-Nu importantă, ci foarte importantă. Ne așteptam ca ele să vină și să joace foarte bine contra noastră. N-a fost deloc ușor, dar bine că am câștigat, chiar dacă nu am făcut un meci strălucit. Era și greu în condițiile în care meciul retur din Olanda a însemnat un consum fizic și mai ales psihic foarte mare pentru noi. A trebuit să ne punem serios creierașul la contribuție pentru a câștiga și returul cu campioana Olandei.

-Antrenorul Grapă evidenția calitatea apărării la returul cu Sliedrecht, iar tu subliniezi inteligența în joc de care a dat dovadă Știința. A mai existat și vreun alt atu al vostru care v-a permis să faceți diferența în Olanda?
-Da, a existat: dorința foarte mare de a ne califica. Nu spun că adversarele nu si-au dorit și ele victoria, dar ambiția noastră de a câștiga marțea trecută s-a văzut în tot: în felul în care am tratat fiecare minge, în felul în care am jucat, în felul în care ne-am bucurat.

-În „sferturi” veți întâlni pe Olomouc. Șanse?
-Șanse sunt 50-50. Important este să câstigam meciul de acasă, unde, sunt absolut convinsă, vom avea toată susținerea publicului băcăuan, căruia îi mulțumim și pentru modul în care ne-au încurajat cu Dinamo. Ne ajută mult.

-Unde vă opriți în Europa?

-Nu știu. Vă dați seama că ne dorim să ajungem cât mai departe. Ar fi extraordinar să trecem și de cehoaice.

-Traversezi un sezon foarte bun, dovadă punctajul realizat meci de meci. Dai tonul, tragi echipa după tine. Crezi că te-a ajutat și concurența Loredanei Filipaș?

-Nu mai sunt la vârsta la care să mă tem de concurență. Dimpotrivă, știind că Lore este în formă, mă simțeam chiar relaxată deoarece, dacă nu-mi ieșea jocul într-un meci, ea era acolo, gata să ajute echipa. Îmi lua din presiune. Regret accidentarea sa și sper să revina cât mai rapid pe teren.

-Spuneai ca secretul vostru este forța grupului.
-Așa și este. Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, ajutându-ne mult una pe cealaltă. Și asta se vede și în afara sălii; ne petrecem mult timp împreună, după antrenamente nu plecăm care încotro.

-În această atmosferă au intrat și stranierele.
-Dar noi nu le-am privit nicio clipă ca pe niște străine, ci ca pe unele de-ale noastre. Suntem o adevărată familie unită, iar asta, repet, este principala noastră forță.

Alte articole