Capitalist în Capitala Tineretului

    Proiectul „Capitalist în Capitala Tineretului” al Centrului Europen pentru Strategii Durabile Bacău a avut marți, 28 noiembrie, conferința de diseminare la Club Social Benefica.

    Menit să provoace tinerii să-și asume ipostaza de „cetățean activ în economie”, proiectul s-a desfășurat în mai multe etape, într-o serie de conferințe itinerante în liceele din municipiul Bacău, în cadrul cărora tinerilor prezenți li s-au expus atât avantajele, cât și riscurile abordării antreprenoriatului, precum și exemple concrete de reușită.

    Apoi, tinerii înscriși în proiect au beneficiat de o sesiune de training (instruire) în domeniul antreprenoriatului, cu utilitate practică, astfel încât ei să poată să schițeze un plan de afaceri. Un juriu format din specialiști a analizat planurile și a desemnat câștigătorii.

    „Ne-am propus ca prin trei conferințe itinerante în licee să informăm minimum 100 de tineri cu privire la avantajele și riscurile ce le implică abordarea antreprenoriatului.



    La conferințele noastre au participat peste 150 de tineri. Dintre aceștia, ne-am propus să convingem să accepte provocarea cel puțin 20 de tineri, dintre care cel puțin 10 să participe la redactarea a minimum 5 planuri de afaceri. Au intrat în jocul nostru peste 30 de tineri, dintre care, spre final, s-au format 7 echipe, iar 11 tineri din 5 echipe au ajuns în etapa finală”, a declarat Niki Vrânceanu, președintele Centrului Europen pentru Strategii Durabile Bacău.

    După deliberarea juriului au fost acordate următoarele premii:

    Mențiune Specială, Maria Theofilopoulos și Ioana Jicmon cu Proiectul Lunar Grace. O idee de afacere care își propune să producă articole inovatoare în materie de cosmetice, parfumuri și produse de igienă 100% biologice și naturale, fără aditivi, conservanți și coloranți chimici, nedăunătoare pielii și mediului.

    Premiul Special pentru Antreprenoriat, Daniel Abortulesei și Leonard Abortulesei cu Proiectul Trip. O idee de afacere care dorește să aibă o contribuție importantă la promovarea turismului pe meleagurile românești și care își propune să ofere informații despre toate obiectivele turistice din România.

    Premiul Special pentru Antreprenoriat, Ionuț Gabriel Marin și Cosmin Olteanu pentru Proiectul PentaMall. O idee de afacere, care, dacă ar fi pusă în operă, ar fi singura sursă pentru procurarea bazei materiale necesare practicării unei forme de religie alternativă în România.

    Premiul Onorific „OSCAR AIZIC”, acordat de Agroindustriala SA și Hotel Dumbrava, Radu Ștefan Cristea și Elena Codrina Drogu pentru Proiectul Radelle.

    O idee de afacere a cărei strategie constă în a oferi clienților săi delicatese specifice din diferitele culturi, într-o atmosferă ambiantă prevăzută cu elemente unice. O afacere apărută din dorința de a ieși din tiparele unui restaurant clasic și din dorința de a le oferi clienților o introducere în culturile culinare ale lumii.

    Marele Premiu „Cel mai bun tânăr afacerist din Târgul Bacăului” acordat de Primarul Bacăului și Consiliul Local Bacău, Mihaela Supiuc, Cătălina Curcubet și Dina Tîrgoală pentru Proiectul Cofetăriа Tyna. O idee de afacere care propune nu o simplă cofetărie, ci un spаțiu cаld și primitor, unde personаlul se împrietenește cu clienții și creаză o relаție de încredere. Un plan de afacere coerent și complet, lucrat cu atenție la detalii.

    Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"