Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a dispus verificarea cantinelor scolare, a unitatilor cu program after-school, a scolilor care au amenajate spatii pentru programul „Laptele si Cornul”, precum si a punctelor alimentare organizate in cadrul institutiilor scolare pentru comercializarea produselor alimentare.

Controalele au avut loc in contextul inceperii noului an scolar. O prima etapa a actiunilor de control a fost finalizata în data de 12 septembrie si s-a derulat în crese, gradinite, unitati de învatâmânt cu program normal, internat si semi-internat sau after-school, precum si în spatiile de depozitare a produselor alimentare acordate prin Programul „Laptele si cornul” si în unitatile de vânzare cu amanuntul din incinta sau din vecinatatea unitatilor de învatamânt.

In acest sens, 51 unitati scolare au fost verificate din punct de vedere al asigurarii si respectarii cerintelor structurale, inclusiv spatiile si utilajele frigorifice. „In urma controalelor efectuate la nivelul scolilor si gradinitelor, au fost constatate la unele unitati raionarea necorespunzatoare si lipsa lotizarii produselor in spatiile de depozitare, lipsa marcarii spatiilor de productie, precum si spatii de depozitare in curs de igienizare la o unitate.

PUBLICITATE

Pentru deficientele constatate au fost aplicate trei avertismente si stabilirea unui termen de 72 de ore in vederea remedierii deficientelor cu efectuarea unui recontrol la termenul stabilit”, a declarat Carleta Bodea, directorul DSVSA Bacau. Ea a mai spus ca, pentru a diminua riscul de aparitie a unor toxiinfectii alimentare, unitatile scolare vor continua sa fie permanent monitorizate. In plus, in vederea pregatirii acestor unitati pentru noul an scolar, au fost facute demersuri pe lânga Inspectoratul Scolar Judetean Bacau pentru a face cunoscut conducerii unitatilor scolare unde functioneaza cantine scolare, unitati cu program after-school etc, cerintele sanitare veterinare de functionare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ