Parcul Catedralei a gazduit, vineri seara, o ampla manifestare prin care a fost marcata Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului. Evenimentul a fost organizat de Centrul “Delfinul” pentru copiii cu autism – Asociatia “Betania”, in parteneriat cu Centrul “Ghiocelul” – DGASPC, Centrul “Daniel” – ASCHN si Inspectoratul Scolar Judetean.

Despre nevoile copiilor cu autism, despre serviciile care le sunt oferite sau ar trebui sa le fie oferite au vorbit Andre Muit, presedintele Asociatiei “Betania”, Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC, Marioara Popa, presedinta ASCHN, si Ilie Bârzu, primar interimar al Bacaului.

Copiii si voluntarii au lansat baloane, au cântat, au creat o funda din lampioane si au distribuit pliante. Cel mai impresionant moment a fost iluminarea in albastru a Catedralei “Inaltarea Domnului”, in cadrul campaniei internationale “Light it up blue”.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”487″]

Organizatia Natiunilor Unite a declarat 2 aprilie ca fiind Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului in 2007, prilej care este folosit, de atunci, pentru a informa populatia cu privire la autism, la necesitatea infiintarii de servicii specializate, dar si la importanta diagnosticarii si interventiei la vârste cât mai mici.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ