În municipiul Bacău există aproximativ 2500 de stâlpi de iluminat public, în cea mai mare parte a lor degradați și în stare de nefuncționare. Costurile estimate ale modernizării sistemului de iluminat public se ridică la peste 200 de milioane lei (aproximativ 47 milioane euro). Suma este enormă și nu va putea fi acoperită din bugetul local.

Candidatul PSD, Cosmin Necula, propune trei pârghii prin care se pot moderniza, cu costuri rezonabile, sistemul de iluminat public:

Înființarea Serviciului de iluminat public al municipiului Bacău și delegarea operării acestuia către un agent economic cu licență ANRSC, în urma unei licitații organizate în condițiile legii;

PUBLICITATE

Accesarea de fonduri europene în vederea diminuării poverii costurilor cu reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public;

Elaborarea unui plan etapizat de modernizare a iluminatului public, astfel încât în următorii 4 ani Bacău să beneficieze de un serviciu modern și în curs de dezvoltare.

,,Toată țara a aflat de mita de 50 la sută pe stâlpul de iluminat practicată, în Bacău, de administrația PNL. Acesta este adevăratul motiv pentru care, în ultimii 12 ani, Primăria a refuzat să organizeze, în condițiile legii, serviciul de iluminat public. Acesta ar fi intrat în legalitate și ar fi fost delegat unui operator cu licență în domeniu, însă asta ar fi însemnat renunțarea la șpăgi”, arată Cosmin Necula în Programul său de guvernare locală.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.