Prezentare
Băcăuani, nu stați acasă în ziua votării! Poate nu ai, și vrei un loc muncă, după pregătirea și experiența ta, sau speri să dezvolți o afacere prosperă, fără prietenia politicienilor! Dacă sunt plecați în străinătate, copiii tăi ar putea, în curând, alege între Bacău și occident.

Invit băcăuanii care nu vor promisiuni fără fundament, pe cei care nu cred în clasa politică, să aleagă un om cu experiență profesională și de viață, corect și apolitic, în data de 05.06.2016.

Am 45 de ani, băcăuan get-beget, inginer electronist-absolvent al Politehnicii din Iași, specialist în automatizari industriale și PRAM, format la CET Bacau anii 1997- 2001, plecând apoi în domeniul privat și devenind proiectant atestat ANRE/ ISCIR, nivel practitioner în NLP, izolator hidrofug, instalator, electrician, specialist în instalatii de tratamente secundare pentru oțeluri și cu alte înca multe preocupari, cum ar fi de exemplu cea de candidat independent la funcția de primar al municipiului Bacău. Am lucrat foarte mult în țară, pe proiecte inginerești de anvergură, legând prietenii trainice și colaborari de viitor cu oameni simpli, antreprenori sau proprietari de firme. În timpul liber scriu, și la momentul oportun voi publica proză în mai multe volume, pe subiecte, cred eu, de mare interes pentru public. 

PUBLICITATE

Sunt dedicat recuperării și integrării copiilor autiști, am ,,deranjat” toate instituțiile din oraș și de la București pentru a sensibiliza comunitatea și a susține proiectul meu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși. 

Am călătorit foarte mult, am locuit și muncit în multe orașe, inclusiv în capitală.

Afis Emil Melinte 2016

În toate proiectele mele îmi pun nadejdea în Bunul Dumnezeu și merg înainte. Sunt căsătorit de la vârsta de 20 de ani, anul acesta vom sărbători nunta de argint și ne vom alege nașii. Avem doi băieți, cel mare autist. Datorită lor, viața noastră de familie și nu numai, este bogată și intensă.
Strategia și proiectul de dezvoltare urbană al municipiului Bacău

Conform legii 215, articolul 63(3c), primarul se ocupă de strategii, proiectele de dezvoltare urbană, de identificarea și valorificarea resurselor oferite de oraș pentru dezvoltarea și implicit crearea de noi locuri de muncă, susține un permanent dialog cu cetățenii, apoi se manifestă ca un manager economic-administrativ. Direcțiile lansate de mine în spațiul public sunt:

1. Locuri de muncă
ca primar, voi susține învățământul preuniversitar și universitar, cu accent pe școlile de meserii (orientate către specificul industrial al orașului și județului- industrie ușoară, transport, construcții mașini unelte, energie, aviație, electrotehnică, electronică și IT, domeniul sanitar). Focusul maxim îl voi aplica pe industria aviatică, constructoare de mașini, alimentară, îngrășăminte chimice și retail, unde avem experiență, oameni pregătiți, infrastructura necesară. Celelalte activități se vor dezvolta pe orizontală, ca rezultat al succesului treptat al măsurilor propuse.
Concret, voi sparge gheața cu o fabrica de încălțăminte, în prezent având discuții cu reprezentantul unor firme din Israel, care doresc să investească apoi într-o linie de producție destinată avioanelor ușoare și altor echipamente cu aplicații speciale.

2. Urbanism
municipiul trebuie dezvoltat în primă fază către Est, plecând de la un concurs de soluții, organizat conform legii 350/2001. Proiectul prevede un centru al orașului, clar conturat și urbanizarea zonei estice, care are marele avantaj al luciului de apă și al centurii în construcție. Orientarea către Vest trebuie abordată într-o etapă viitoare, fiind necesară corelarea cu strategia privind aeroportul, structurile militare și problemele de mediu. Dezvoltarea urbanistică echilibrată reduce emisiile și poluarea fonică, înseamnă o apă de calitate, și acces facil în spațiile de recreere în aer liber, un trai sănătos. Este necesar să ai la tine în cartier toate serviciile publice, la fel ca în centrul urbei.
Sunt în contact cu dezvoltatori imobiliari din țară și din afara ei, foarte interesați să investească în proiecte urbane fezabile și cu impact deosebit.

3. Integrarea Bacăului în circuitele economice, turistice, culturale, românești și europene
Primăria, instituțiile statului, asociațiile patronale și cele cetățenești, trebuie să se implice în programe comune, realizate cu primăriile din țară și din Europa, sprijinite diplomatic, unele finanțate prin fonduri europene, altele de către CL, transparent, în condițiile legii, care conduc la creșterea sustenabilă a activităților de turism, publicitate, culturale și economice.
Startul este dat prin organizarea de curse aeriene accesibile, destinate cunoașterii în UE a orașului și a oportunităților oferite investitorilor. Începem cu Stuttgart, apoi Dusseldorf, Munchen și Frankfurt și publicitate în presa germană.

Votați nr. 9 pe buletinul de vot!

Publicat la comanda candidatului Emil Melinte, CUI 24160037


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.