Spitalul Municipal intra in al saptelea an de promisiuni ca va fi gata, asta daca nu tinem cont de termenul de doi ani de finalizare anuntat de la demararea investitiei, respectiv septembrie 2007. In august 2014, Primaria a reziliat contractul de executie a lucrarilor, pe fondul intrarii în insolventa a principalelor firme din grupul brasovean ICCO: ICCO SRL, ICCO Construct si ICCO Electric. Dar, angajatii societatii au ramas sa faca remedierile inainte de a preda santierul beneficiarului.

Nimeni n-a intrat insa sa vada ce se face, asta pentru ca presa n-a avut acces, desi am solicitat de nenumarate ori sa vedem cu ochii nostri si sa consemnam ce se intâmpla cu acest obiectiv extrem de important, platit in mare parte cu bani din bugetul local. Nu doar presa a avut interzis in spital, ci si consilierii locali, care au dorit, la fel, sa se convinga ca totul este in regula. „De un an de zile solicit sa intram sa vedem stadiul lucrarilor si aparatura. Cred ca cei din executiv ascund ceva si nu inteleg de ce nu putem intra sa vedem un bun al nostru, al Consiliului Local”, a spus consilierul UNPR Dragos Stefan, cel care a solicitat aproape sedinta de sedinta acest lucru.

Acum, ni se comunica, din nou, ca in 2016 sanse sa reinceapa lucrarile si sa fie gata obiectivul care a stat in paragina (i-au spus „conservare”) in ultimii ani. „Mai sunt de facut doar finisaje. Era simplu sa imprumutam banii, dar s-ar fi dus totul acolo si nu s-ar fi facut alte investitii in municipiu. 15 la suta lipseste pentru a fi gata”, a declarat primarul Romeo Stavarache.

PUBLICITATE

Viceprimarul Vasile Tescaru sustine ca remedierile sunt aproape de final si „a venit expertiza la vata minerala care s-a folosit si este in parametrii normali, deci nu ne facem griji ca s-a infiltrat apa. Nu ar mai fi mult de lucrat si suntem pregatiti sa scoatem la licitatie restul de executat”. Când se va intâmpla asta, nu stim.
Ultimii bani de la bugetul national pentru Spitalul Municipal au venit la sfârsitul lui 2013 – 10 milioane de lei, dar au ramas necheltuiti deoarece firmele nu au continuat lucrarea.

Intre timp, echipamente de mare valoare sunt depozitate in cine stie ce conditii, in timp ce ar putea fi folosite de medicii din Spitalul Judetean. Ministerul Sanatatii a anuntat deja ca nu va trimite alte aparate in judet, chiar daca ar fi necesare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Astia sint niste mari nesimtiti. Cum sa ceri serozitate de la executanti cind esti murdar de spaga luata? Neserizitate totala. Asa ne trebuie , sintem un popor de prosti care sta fiecare in cutia lui. Cit timp vom fi asa nimic nu se va schimba.

LĂSAȚI UN MESAJ