20 aprilie 2024
ContrasensCând patriotismul devine infracțiune

Când patriotismul devine infracțiune

Aparent, în Republica Bananieră România, a fi patriot, a-ți onora eroii naționali, a adera la idealurile unionismului reprezintă o crimă extrem de gravă care trebuie pedepsită din floare, pentru a nu permite dezvoltarea ei. Un elev de la un liceu din Baia Mare a fost mustrat și i s-a scăzut nota la purtare pentru a adus în școală stickere pe care scrie „Eroii nu mor niciodată” și „Basarabia e România”.

Conducerea școlii a citat un articol din regulamentul intern care spune că le este interzis elevilor „să aducă și să difuzeze, în unitatea de învățământ, materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării, care cultivă violența și intoleranța” și din Legea învățământului: «școala nu este un spațiu de manifestare a unor convingeri de nicio natură religioasă, politică și așa mai departe.

Este interzis prozelitismul politic și religios»”. După logica înțelepților care conduc liceul din Baia Mare, chiar ei au încălcat aceste reguli când au sărbătorit în școală Ziua Națională, Ziua Unirii Principatelor sau Ziua Eroilor. Dar acestea sunt amănunte irelevante pentru acest caz. Vina elevului, moldovean la origini (e din Suceava), este că nu a renunțat la studiul istoriei și chiar demonstrează că o înțelege.

Ce nu a înțeles este că, în această epocă și în această țară, nu mai este permis nici să fii patriot și nici să apelezi la Istorie. Ca ordinul venit de sus este să se șteargă orice urmă de sentiment național pentru ca să nu mai existe împotrivire la schimbările care se pregătesc.

Ceea ce nu-și dau seama cei care se joacă prea ușor cu aceste concepte este că, la fel ca în fizică, orice acțiune are partea de propria reacțiune. Și că au mai existat perioade în istoria noastră când s-a interzis să te manifești ca român. Și nu au reușit să ne determine să renunțăm.

Și așa cum a venit Ziua Judecății atunci, așa va veni și acum. Și se vor întreba domnii politicieni și activiștii de partid cu ce au greșit de li s-a întâmplat.

spot_img

Alte titluri

spot_img

Ultimele știri