Intr-o perioada puterea economica a unei tari se masura destul de serios cu ajutorul “indicelui Big Mac”. Cu alte cuvinte, puterea de cumparare se determina in functie de câti hamburgheri Big Mac se puteau cumpara, in medie, cu o leafa.

Masuratoarea era buna câta vreme pretul unui hamburgher era considerat a fi o constanta, la adapost de influente externe.

Iata, insa, ca din cauza crizei globale, compania producatoare anunta rezultate slabe si, mai mult, incearca tot felul de metode prin care sa atraga clientii afectati de scaderea veniturilor.

Ironia situatiei este ca, din cauza crizei, populatia ar putea fi nevoita sa incerce sa manânce mai sanatos. Intr-o lume perfecta, probabil ca asa s-ar intâmpla.

Cum, insa, cel putin la noi, mâncatul la fast-food reprezinta o fita si nu o necesitate, probabil ca in România lucrurile vor sta invers fata de restul lumii…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ