SUA vor deschide, la 1 ianuarie, primele ‘coffee shop’-uri unde se va putea comercializa canabis în scopuri recreative, primele state în care vor funcționa aceste localuri fiind Washington (nord-vest) și Colorado (vest), relatează France Presse.

În timp ce cultivatorii de canabis au motive de bucurie, autoritățile americane sunt preocupate mai ales de modul de impozitare a acestei noi activități comerciale, cel puțin în forma sa legală.

Anumite companii au anunțat deja organizarea unor excursii în cele două state în care vor apărea primele ‘coffee shop’-uri și care în luna noiembrie au legalizat prin referendum consumul de canabis în scopuri recreative.

”Noutatea însăși atrage oameni din toate părțile. Vin oameni cu mașinile din Texas, din Arizona și din Utah numai pentru a face parte din istorie”, explică Adam Raleigh, patronul furnizorului de canabis Telluride Bud Company.

Consumul de canabis în scop medical este deja legal și reglementat în 19 state din componența SUA, iar în majoritatea dintre acestea consumul de canabis în scop recreativ nu este considerat un delict. AGERPRES

Alte articole