Handbalul juvenil local este din nou în sărbătoare. Juniorii III ai CSM-ului s-au încununat campionii României, în timp ce LPS a cucerit argintul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Weekend de aur și argint pentru handbalul băcăuan. La Satu Mare, echipa de juniori III a CSM Bacău s-a reconfirmat campioană a României, în timp ce LPS Bacău a cucerit argintul la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pe care a și găzduit-o. Pentru juniorii III ai CSM Bacău acesta este al doilea titlu național consecutiv. Parcursul echipei antrenate de Gabriel Armanu și Valeriu Rugină a fost unul perfect.

Și în sezonul regulat, și la faza semifinală, și cu precădere la turneul final încheiat duminică, la Satu Mare. După cele trei victorii din grupă (36-28 cu Minaur Baia Mare, 34-24 cu CSU Suceava și 28-24 cu SCM Timișoara), „CSMeii” și-au asigurat prezența în ultimul act al campionatului grație succesului de sâmbătă, din semifinale, cu 32-28 (15-14) contra CSM Medgidia.

În finala de duminică, băcăuanii nu au făcut nicio concesie CSM-ului din București. Au condus la pauză cu 19-15, iar la ultimul fluier al arbitrului s-au impus cu scorul de 33-27, având în teren garnitura: Marinescu, Enculesei- Toboșaru (10 goluri), Bran (5), Cojocaru (4), Petrea (4), Bălan (3), A. Andrei (3), Șt. Armanu (2), Cr. Gheorghe (1), Frînghiu (1), Feldeș, Dinu și Romaneț, cu precizarea că în acest din urmă joc, Cantăr a figurat ca rezervă neutilizată.

Mai mult, CSM Bacău a dat și trei jucători în echipa ideală a competiției. Astfel, Tiberius Toboșaru a fost desemnat MVP-ul turneului, Alin Andrei a primit titlul de cea mai bună extremă stângă, iar Răzvan Frînghiu a fost votat drept cel mai bun pivot. „Acest succes ne arată că titlul de anul trecut nu a fost sub nicio formă întâmplător. Victoria este rodul muncii și seriozității acestui grup, care confirmă că, deși prezentul e plin de incertitudini, în schimb viitorul handbalistic al Bacăului arată bine”, a declarat antrenorul CSM-ului, Gabi Armanu.

Dacă juniorii III ai CSM-ului și-au păstrat titlul, în schimb LPS Bacău a dat aurul pe argint la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Echipa antrenată de Ioan Gorun a avut o evoluție foarte bună, învingând în grupe cu 27-25 pe Liceul „Mircea Eliade” București, cu 37-31 pe CN „Nichita Stănescu” Ploiești și cu 35-27 pe CN „Mircea Eliade” Sighișoara, pentru ca în semifinala de sâmbătă, de la Sala „Orizont”, să dispună cu 24-23 (11-3) de Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița.

Din păcate, cel care avea să fie recompensat și cu titlul de golgheter al competiției, Andrei Drăgan s-a accidentat în semifinale și nu a putut fi utilizat în finala de duminică din Sala Sporturilor decât atunci când LPS Bacău a beneficiat de lovituri de la 7 metri. Fără principalul său om de gol, LPS Bacău a pierdut cu 25-20 (14-10) finala disputată contra unei echipe pe care o învinsese în grupă, CN „Mircea Eliade” Sighișoara.

Marius Căpușă, directorul CSS Bacău, ii premiază pe elevii LPS

„Rezultatul nostru este unul bun, în condițiile în care, pe lângă faptul că nu l-am avut în teren pe Drăgan, am întâlnit o echipă care-și permite să selecționeze jucatori din toată țara”, a precizat antrenorul LPS Bacău, Ioan Gorun, care a rulat lotul: Crăciunescu, Uricaru- Stănică, Băisan, A. Drăgan, Ludu, Brînduș, Vamanu, Bădică, Doagă, Murariu și Marcu.