30 septembrie 2022
12.1 C
Bacău

Campionii SCM Bacău, ca brazii

.

HomeSportCampionii SCM Bacău, ca brazii

Pentru o seară, cea de vineri, „Casa Brazilor” s-a transformat în … Casa Campionilor. Cu toate că brazii nu au lipsit. Și nu vorbim doar despre cei tradiționali, de Crăciun, ci mai ales de performerii SCM Bacău. Toți, puternici și falnici, precum brazii. Ca la fiecare final de an, cel mai longeviv club sportiv din Bacău și-a premiat laureații într-o atmosferă caldă și distinsă.

„Ne bucurăm că în 2019 am ridicat ștacheta, cucerind cu sportivii noștri 243 de medalii, dintre care 28 internaționale față de cele 185, dintre care 16 internaționale, înregistrate anul trecut în anuarul Ministerului Tineretului și Sportului”, a precizat directorul SCM Bacău, Mihaela Melinte, care s-a declarat copleșită de emoții.„La fel ca atunci când concura ca sportivă”, a ținut să remarce, zâmbind, fostul conducător al clubului băcăuan, antrenorul lotului olimpic de box, Relu Auraș. „Să știți că atunci când concuram nu prea aveam emoții. Ele apăreau doar când urcam pe podium și se intona imnul național”, a mărturisit Mihaela Melinte, fostă campioană mondială și europeană de Seniori la aruncarea ciocanului. Și actualilor sportivi al SCM Bacău li se cântă cu regularitate imnul. În frunte cu laureații anului 2019, care au împărțit locul 1 în TOP 10 SCM Bacău: luptătorii Georgiana Antuca și Vasile Cojoc.

Sportiva antrenată de Victor Donciu a devenit campioană a Festivalului Olimpic European de Tineret de la Baku și medaliată cu bronz la Europenele de cadeți din Italia, în timp ce luptătorul pregătit de Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu a cucerit titlul de campion european de cadeți la 80 kg. Georgiana Antuca și Vasile Cojoc au fost secondați de un alt luptător, Alexandru Solomon (antrenat de Cătălin Matache), autorul unei evoluții excelente la Seniori în 2019. Solo a partajat treapta a doua cu boxerul Daniel Hermeziu care, sub comanda antrenorului Ioan Gheorghiță, a cucerit bronzul la Europenele de juniori. De altfel, boxul a fost bine reprezentat și anul acesta în ierarhia SCM Bacău, pe treapta a treia regăsindu-se Eric Tudor pe care antrenorii Relu Auraș și Nicolae Cara îl văd drept una din marile speranțe ale României pentru Olimpiada din 2024. În fine, triplusaltista Georgiana Aniței și-a păstrat și în 2019 locul pe podium, eleva Doinei Anton nutrind speranța unui… salt pe locul 1 în 2020.

TOP 10 SCM Bacău

1. Georgiana Antuca- lupte libere (antrenor Victor Donciu) și Vasile Cojoc- lupte greco-romane (Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu).
2. Alexandru Solomon- lupte greco-romane (Cătălin Matache) și Daniel Hermeziu- box (Ioan Gheorghiță).
3. Eric Tudor- box (Relu Auraș și Nicu Cara) și Georgiana Aniței- atletism (Doina Anton).
4. Denis Mihai- lupte greco-romane (Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu) și Andrei Ciobanu- haltere (George Călin și Ion Călin).
5. Bianca Ghelber – atletism (Mihaela Melinte) și Eduard Dima- sărituri în apă (Mihaela Neagu și Adrian Gavriliu).
6. Vasile Suciu- box (Relu Auraș și Nicu Cara) și Ruxandra Munteanu- sărituri în apă (Mihaela Neagu și Adrian Gavriliu).
7. Iasmina Ciuciudău- sărituri în apă (Mihaela Neagu și Adrian Gavriliu), Florin Simion – box (Relu Auraș și Nicu Cara) și Alberto Biro- box (Relu Auraș și Nicu Cara).
8. Alexandru Dosoftei- lupte greco-romane (Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu), Lucian Mititelu – box (Relu Auraș și Nicu Cara) și Alin Dosoftei- lupte greco-romane ( Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu).
9. Igor Botez- lupte greco-romane (Ion Șarban) și Alexandru Grigore- atletism (Mihaela Melinte).
10. Alexandru Macovei- box (Relu Auraș si Nicu Cara), George Mihai- lupte greco-romane (Ion Butucaru și Eusebiu Diaconu) și Radu Todiraș- karate (Doru Botez și Aurel Pătru).

Azi e rândul CSM-ului
Astăzi vine rândul celor de la CSM Bacău să-și recompenseze cei mai buni sportivi ai anului. Evenimentul va avea loc la ora 14.00, la sediul clubului de la stadionul „Letea”. În 2019, sportivul numărul 1 al clubului condus de Adrian Gavriliu este înotătorul Daniel Martin, singurul reprezentant al județului calificat până acum la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Alte titluri
Alte titluri

Fotbal/ Liga a III-a: Unii cu prima șansă, alții cu a doua

În acest weekend se dispută etapa a șasea a...

Judo/ Memorialul „Aurel Cîmpeanu”: Confirmări și speranțe

Dublă medaliată cu aur la CN Ne-waza și Cupa...

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Deplasare la București

În runda a șasea a Ligii Zimbrilor, CSM Bacău...

Alocație de stat mai mare, pentru copii

Copiii și tinerii cu vârsta de până în 18...

Opinii
Opinii

Găsim și noi o Georgeta Pepene în 2024?

Victoria partidului Fratelli d'Italia la alegerile din Peninsulă a stârnit o fremătare europeană ce a devenit isterie românească din cauza propagandei tâmpite și a...

Ultrascurte

Ceva îmi spune că deschiderea din WW3 va fi similară cu cea din WW2. Că pe polonezi îi mănâncă undeva și, împinși de americani,...

Ultimele știri