Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, i-a felicitat, vineri, pe sportivii cu dizabilitati care au participat la “Decathlonul IMF”, editia a 56-a, organizata de Integrative Meetings of Friends, asociatie europeana ce promoveaza integrarea prin sport a persoanelor cu handicap.

Competitia la care au participat sportivii bacauani, toti beneficiari ai serviciilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau, s-a desfasurat la finalul lunii august, in Cracovia-Polonia, sub motto-ul “DECATHLON IMF in scaun cu rotile? Facem sa fie posibil!”

La editia 2016 au participat 15 echipe reprezentând Austria, Cehia, Polonia, România, Ucraina si Ungaria. Toate cele trei echipe care au reprezentat România sunt din judetul Bacau, mai exact, asa cum precizam, din centrele de recuperare ale DGASPC: echipa nr. 1 de la CRRN Racaciuni, echipa 2 – CSCPHN Filipesti, iar echipa 3 a fost formata din sportivii a trei centre: CRRN Darmanesti, CRRN Pietricica si CRRPH Ungureni.

PUBLICITATE

Nou a fost faptul ca, pentru prima oara, si persoanele in fotoliul rulant au putut sa se inscrie la Decathlonul IMF. Cele zece probe au fost alergarea pe 50 m si 200 m plat, aruncarea mingii de oina, saritura in inaltime, aruncarea greutatii, saritura in lungime cu elan, aruncarea mingii la cosul de baschet, boccia, sutul la poarta si golf.

La intâlnirea de vineri, Sorin Brasoveanu, presedintele CJ Bacau, a vorbit despre importanta prezentei la competitiile internationale si i-a laudat pe sportivii bacauani. Au mai fost prezenti, la festivitate, Rodica Stiuca, director general al DGASPC, Dana Titaru, director adjunct, patru membri marcanti ai Lions Club Moldova si, fireste, coordonatorii celor trei echipe participante la Decathlonul din Polonia.

Toti participantii au fost aplaudati si rasplatiti cu medalii, cupe, diplome de participare si echipament sportiv. Sponsorii care au sustinut participarea tinerilor la Decathlon prin acoperirea costurilor cu deplasarea si echipamentele sunt Lions Club Moldova si Asociatia ”S totusi ca voi sunt” din Racaciuni.

Palmaresul bacauanilor este unul demn de a fi cunoscut. Astfel, din echipa 1 (CRRN Racaciuni), doi sportivi au performat: Eszter Lepedat a obtinut medalia de argint la individual, iar Gabriel Benescu, medalia de bronz;

Mai mult, echipa CRRN Racaciuni a fost declarata campioana editiei a 56-a a Decathlon- ului IMF, in competetia pe echipe.

Din echipa 2 (CSCPHN Filipesti) s-au remarcat Elena Chiriches, care a obtinut medalie de aur, si Lucian Dan Cristian, cu medalia de argint la categoria Super Campioni.

Echipa nr. 3 (CRRN Darmanesti, CRRN Pietricica, CRRPH Ungureni ) l-a dat pe Marian Scuturici, de la CRRPH Ungureni, care a ocupat locul II, la punctajul general.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ