21 mai 2024
ActualitateCampionatul Școlar Intrajudețean de Atitudine Ecologică și-a desemnat câștigătorii

Campionatul Școlar Intrajudețean de Atitudine Ecologică și-a desemnat câștigătorii

Campionatul Școlar Intrajudețean de Atitudine Ecologică „Vrem să avem un viitor – Reciclăm DEEE, derulat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău, a ajuns la final.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a declarat că a colecta selectiv este un pas esențial pentru un mediu mai curat și sănătos, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Această declarație a fost făcută în contextul încheierii Campionatului Școlar Intrajudețean de Atitudine Ecologică „Vrem să avem un viitor – Reciclăm DEEE”, desfășurat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău (ADIS BACAU).

Competiția a implicat 22 de unități de învățământ din județul Bacău, care au reușit să colecteze aproximativ 20.000 kg de deșeuri electrice și electronice. Împreună cu partenerii implicați în această acțiune, președintele Valentin Ivancea a avut plăcerea de a felicita personal elevii și cadrele didactice implicate în patrulele de colectare.Președintele CJ Bacău a subliniat faptul că tendința tot mai accentuată de promovare a colectării selective în țara noastră este în concordanță cu obișnuința statelor europene. De asemenea, el a menționat că la nivelul județului Bacău se desfășoară frecvent campanii de informare și conștientizare cu privire la protecția mediului, urmărind astfel exemplul pozitiv al altor țări.

Este important să realizăm că avem nevoie de un mediu înconjurător favorabil pentru o viață sănătoasă și îndelungată. Președintele Ivancea a subliniat că respectul față de mediul înconjurător nu reprezintă doar o obligație legală, ci și una morală față de natură. Acțiunile noastre de astăzi vor avea un impact decisiv asupra vieții generațiilor viitoare.

Astfel, prin astfel de inițiative de colectare selectivă și promovare a atitudinii ecologice, județul Bacău demonstrează angajamentul său față de protecția mediului și asigurarea unui viitor durabil pentru toți cetățenii săi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri