În perioada 23-26 mai, în stațiunea Slănic Moldova va avea loc prima etapă din Campionatul Național de Off-Road, dotată cu Trofeul ,,Dacii Liberi” și desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Naționale de Off-Road din România (CNOR).

Evenimentul este organizat de Club OFF-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, în parteneriat cu Primăria Slănic-Moldova, Consiliul Județean Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Jandarmeria Bacău și Regia Romsilva. Sunt așteptate la start peste 50 de echipaje din toate clasele.
Concursul va fi structurat pe 6 clase:
– Standard grupa A (autovehicul cu capacitate cilindrică până în 2000 cm³)
– Standard grupa B (autovehicul cu capacitate cilindrică peste 2000 cm³)
– Standard grupa C (autovehicul cu tracțiune 4×4 derivat dintr-un autovehicul fabricat în serie, a cărui masă maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg)
– Open
– Open SSV (autovehicule de tip ,,side by side”)
– Extrem (mașini modificate atât la formă, cât și la sistemele de frânare, direcție, suspensie și tracțiune față de mașinile de serie, sporind considerabil performanțele de cățărare și anduranță).
Concursul va fi structurat în două zile de TROPHY și o probă superspecială TRIAL.
Participanții la competiție punctează pentru clasamentul Campionatului National de Off-Road la secțiunile: TROPHY si TRIAL.

Programul etapei

ZIUA 1 – joi, 23 mai: orele 16.00 – 23.00 – înscrierea concurenților, verificarea tehnică a vehiculelor, cazarea concurenților și a însoțitorilor

ZIUA 2 – vineri, 24 mai: 7.30 – 8.30 – înscrierea concurenților; 9.15 – 9.30 – briefing; 10.00 – start stagiu de traseu TROPHY

20.40 – 20.50 – briefing: 21.00 – start în proba specială ,,NOAPTEA NEMIREI”, în care echipajele își vor testa abilitățile de orientare și navigare înfruntând întunericul.

ZIUA 3 – sâmbătă, 25 mai: orele 9.30 – 09.45 – briefing; 10.15 – start stagiu de traseu TROPHY. Pentru secțiunile STANDARD A, STANDARD B, STANDARD C, OPEN SSV, OPEN și EXTREM, proba superspecială TRIAL se va desfășura în funcție de ordinea de finish a stagiului de traseu Trophy; 21.30 – Dacii Liberi Party

ZIUA 4 – duminică, 26 mai: ora 10.00 – festivitatea de premiere a campionilor – Parcul Central. Vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasă. În plus, toți cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o Diplomă de participare.

Notă: Eventualele modificări ale programului se vor afișa la Secretariat și vor fi anunțate la briefing.
Vom reveni cu detalii din timpul competiției și cu rezultatele finale.

(Sursa: CNOR; Clubul ,,Dacii Liberi” Bacău)

Romulus-Dan BUSNEA


PUBLICITATE