Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat (PSD) și al Camerei Deputaților, și Gabriela Vrânceanu Firea, primarul Capitalei, vicepreședinte al partidului, au fost prezenți, vineri, în Moinești pentru a-l susține pe Paul Cotîrleț, candidat la funcția de primar al municipiului la scrutinul din 11 iunie.

Cei doi lideri de la București au fost însoțiți de toată „crema” PSD din județ: senatorul Dragoș Benea, președintele organizației, senatorul Miron Smarandache, deputații Gabriel Vlase, Theodora Șotcan, Claudiu Ilișanu și Costel Dunava, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, vicepreședintele Silviu Pravăț și Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Întâlnirea cu electoratul a fost precedată de o vizită la Spitalul Municipal Moinești, unde a avut loc inaugurarea RMN-ului achiziționat din fondurile Ministerului Sănătății (90 la sută). Adrian Cotîrleț, managerul spitalului, le-a prezentat oaspeților istoricul unității, insistând pe cele mai recente investiții.
Dr. Cotîrleț a vorbit, apoi, despre importanța RMN-ului, plecând de la adresabilitatea foarte mare a Spitalului Municipal Moinești, dar și despre intenția de a mări spațiul hotelier, proiect pentru care va avea nevoie de fonduri.
Liviu Dragnea și Gabriela Vrânceanu Firea au scris în cartea de onoare a instituției și l-au felicitat pe Adrian Cotîrleț.

La ieșire, în drum spre Parcul Tei, liderii PSD au făcut o baie de mulțime. Moineștenii, adunați pe străzile din vecinătate, i-au mulțumit lui Liviu Dragnea pentru măsurile luate de Guvern, i-au cerut să nu cedeze și l-au rugat să se fotografieze cu ei.

La locul întâlnirii cu electoratul, pe scenă au urcat Liviu Dragnea, Gabriela Vrânceanu Firea, Dragoș Benea, Adrian Cotîrleț și fiul său, Paul Cotîrleț, candidatul PSD la Primăria Moinești.

„Am emoții foarte mari pentru că sunt aici în calitate de manager, dar mai am o calitate, a mărturist dr. Adrian Cotîrleț.

Am emoții, dar mă simt un om împlinit. După 35 de ani de când am pășit în acest spital ca stagiar, în acest spital în care m-am împlinit profesional și familial, simt nevoia unei predări de ștafetă, dar nu din punct de vedere profesional, ci din punct de vedere al omului care vrea să se facă și altceva în afară de spital în acest municipiu.
Am un băiat pe care îl cunoașteți, Paul, un om ambițios, cu idei novatoare, care are studii făcute în politică și diplomație și care părăsește Bucureștiul, unde a stat șase ani în Senatul României, ca să se întoarcă aici, în orașul natal.”

Predarea de ștafetă se va face, așadar, către fiul său, Paul Cotîrleț, candidat la funcția de primar al Moineștiului.

Paul le-a mulțumit moineștenilor prezenți, apoi i-a asigurat că toate problemele semnalate de ei în cadrul întâlnirilor electorale vor fi rezolvate în următorii trei ani de mandat.

”Acești oameni au venit să garanteze că promisiunile pe care le-ați citit în broșura de campanie sunt realizabile și au girul atât al conducerii centrale a PSD, cât și al Guvernului României”, a mai spus Paul Cotîrleț.

Gabriela Vrânceanu Firea le-a amintit alegătorilor prezenți în Parcul Tei că este o fiică a Moldovei, o fiică a județului Bacăului, apoi a explicat că îl cunoaște foarte bine pe tânărul Paul Cotîrleț din Parlament și că speră să-l vadă primar, ba chiar i-a rugat să-l voteze.

„L-am cunoscut pe Paul Cotîrleț – având în vedere că am încheiat un mandat de parlamentar în Senatul României – și m-aș bucura foarte mult ca după 11 iunie să putem vorbi ca de la primar la primar, nu doar ca de la moldovean la moldovean.

Îl asigur de tot sprijinul meu pentru că principiile sunt aceleași când conduci o unitate administrativ teritorială de peste 2 milioane de locuitori ca și una de 20.000 de locuitori. Repet, principiile administrative sunt aceleași. Aș fi extrem de onorată și fericită să pot să fac si eu ceva pentru orașul Moinești și pentru județul Bacău, prin Paul Cotîrleț”, a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Liviu Dragnea a lăudat Bacăul și pe Dragoș Benea, apoi a spus, pe un ton ferm, că îl susține pe Paul Cotîrleț și a garantat că tânărul candidat va face ceea ce a promis. „Am venit aici ca să vă spun că Paul nu candidează în glumă. Paul are în spate un fundament, are în spate un proiect și garanția că acest proiect se va realiza!” Președintele Liviu Dragnea a afirmat că Paul Cotîrleț este „un tânăr bine pregătit”, „unul dintre cei mai apreciați tineri” din Parlament și a precizat că el nu va fi primarul PSD, ci primarul moineștenilor.

Ce vrea să facă Paul Cotîrleț în cei trei ani de mandat
– dezvoltarea unui parc industrial prin încurajarea agenților economici din Moinești și comunele limitrofe să înființeze o astfel de zonă.
– municipiul Moinești are 62 km de străzi din care doar 33 km sunt asfaltați. Astfel, îmi propun ca în cei 3 ani de mandat să modernizez toți acești kilometri.
– înlocuirea lămpilor stradale clasice cu corpuri de iluminat LED, ceea ce va reduce costul la electricitate cu 60 la sută
– în priviunța hotelului, este necesară reabilitarea prin încheierea unui parteneriat public-privat
– Amenajarea de spații medicale în fostul Dispensar Petrom din str. Zorilor, nr. 19.
– Siguranța elevilor este mai mult decât importantă. De aceea îmi propun să introduc sisteme de supraveghere video în școli.
– Moineștiul trebuie să-și dezvolte infrastructura culturală, să deschidă locuitorilor noi perspective de participare la viața publică culturală și spirituală, să revigoreze zonele sale periferice și să primească o mai largă deschidere europeană, generând colaborări si parteneriate în acest domeniu.
– înființarea a două muzee: un muzeul al petrolistului și un muzeu al orașului Moinești, principala motivație fiind istoria multiseculară a așezării, precum și moștenirea socio-culturală a Moineștiului.
– distribuirea de pachete cu alimente pensionarilor cu venituri până la 1.000 de lei.
– biserica Cuvioasa Paraschiva din cartierul Hangani este un monument istoric de o reală valoare, ce în momentul de față stă să se prăbușească. Printr-un parteneriat cu Ministerul Culturii, doresc a reabilita acest așezământ, astfel încât să poată deveni în scurt timp un obiectiv turistic având în vedere istoria sa ce datează din timpul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.PUBLICITATE