Politistii au demarat o campanie de informare si de sensibilizare a populatiei din mediul urban si mediul rural asupra fenomenului de violenta domestica. Campania se deruleaza in intreg judetul, in perioada 5-9 martie 2012.
"Prin acesta campanie ne propunem sa atragem atentia asupra cauzelor, consecintelor si sa schimbam atitudinea cu privire la violenta domestica, prin promovarea unui comportament preventiv si responsabil", a explicat insp. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. In cadrul acestei campanii politistii Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii au desfasurat o serie de activitati in unitati de invatamânt din municipiul Bacau si din comunele Nicolae Balcescu si Cleja, pe tema prevenirii violentei domestice.
Potrivit statisticilor, 75 la suta dintre femeile abuzate refuza sa faca publica drama lor. Potrivit datelor, la feicare caz raportat sau descoperit, exista alte trei cazuri de violenta asupra femeii care ramân necunoscute celor care ar putea sa intervina.
"Printre cauzele violentei domestice specifice agresorului se numara istoria personala cu abuz in copilarie, nemultumirile la locul de munca, consumul de alcool, neincrederea in sine, imaturitatea emotionala, temperament violent", a mai explicat Butnaru.
Persoanele care sunt victime ale violentei domestice sunt sfatuite sa apeleze la Serviciul medico-legal in maximum 48 de ore de la producerea agresiunii pentru constatarea acesteia si eliberarea unui certificat medico-legal, sa anunte cea mai apropiata sectie de politie si sa depuna o plângere impotriva agresorului. Daca se declanseaza urmarirea penala, instanta poate decide chiar sa interzica agresorului sa revina in locuinta familiei.
Andreea Gavrila

Alte articole