Asociatia Street Dogs Bacau, in colaborare cu Primaria Bacau, Directia Salubrizare, a declansat, in perioada 4-7 mai, o campanie de sterilizare gratuita a câinilor comunitari, cu sau fara stapân. Concomitent se va proceda si la microciparea gratuita pentru câinii din municipiul Bacau.

Interventiile vor fi efectuate de cei mai buni medici specializati din cadrul Romanian Animal Rescue, in spatiul oferit de Directia de Salubrizare Agrement Parc, str. Constantin Ene, nr. 3 (in spatele restaurantului din Parcul Cancicov). Organizatorii asigura transport gratuit cu mijloace speciale echipate in acest sens, echipa de profesionisti ofera si consultanta, sfaturi, pentru bunastarea catelului dumneavoastra.

“Campania noastra are ca scop sterilizarea a cel putin 200 de exemplare canine, tinând astfel in frâu gradul de inmultire al acestor patrupede. Fara asemenea masuri si initiative, orasul nostru de suflet, Bacau, ar fi pur si simplu sufocat de acest fenomen, cel al inmultirii necontrolate a animalelor fara stapân”, justifica organizatorii aceasta laudabila initiativa.

PUBLICITATE

Informatii si programari se pot obtine la telefoanele 0234.524.024; 0723.683.179. Pentru transport, apelati telefonul 0755.249.024.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. E bine ca se castreaza cainii comunitari, dar si mai bine ar fi ca dupa aceea sa ii duca in adaposturile primariei, ca daca sunt lasati liberi pe strazi, ei pot fi periculosi in continuare si problema e rezolvata doar pe jumatate.
  Primaria trebuie sa dea niste hotarari de consiliu care sa se si respecte:
  1- Hingherii sa adune absolut toti cainii fara stapan indiferent unde se afla acestia, pe domeniul public sau in curtile depozitelor sau soc comerciale sau in cotetele de prin spatele blocurilor etc.
  2- Toti sa fie deparazitati, vaccinati, castrati etc si inchisi in adaposturile amenajate, eutanasiati cei bolnavi, etc.
  3- Sa se faca recensamantul celor cu stapan, microcipati, carnet de identitate si stapanii sa fie urmariti cum si pe unde ii plimba sa faca curat in urma lor.
  Daca s-ar respecta macar aceste aspecte, Bacaul ar arata mult mai bine si lumea ar fi multumita, ca pana la urma e o nota de civilizatie, asa cum e in tarile din occident.
  Oare de ce nu invatam sa punem in practica ce este bun si frumos la altii si facem invers?

 2. Este buna initiativa, eu locuiesc langa Piata Centrala, acolo dumineca dimineata este un fel de targ cu animale. Dupa incheierea targului raman multi catei care nu s au vandut in ziua respectiva, care pana la urma raman pe strazi.Cred ca asaceva, castrarea, sterilizarea ar trebui si in comunele limitrofe, cred ca de pe acolo se aduc caini, catei care sunt lasati pe aici.Eu am doi catei, sigur voi beneficia de acest program.

 3. Pacat ca nu mai trraieste Sechelariu,era multa ordine in oras.Se alege praful de tot..Ce tot atata sterilizare,daca-i lasa in mijlocul strazii .Sa-i stranga si sa-i duca in adapostul primariilor..

 4. Legea 258 / 2013 e destul de clara , maidanezii care nu sunt adoptati dupa 14 zile trebuie eutanasiati !! Pentru ce se aplica sterilizarea ca nu priep !!

LĂSAȚI UN MESAJ