Evaluarea postural globală a copiilor cu tehnologia Global Postural System de la PhisioKinesis-Recuperare Medicală, un aparat unic în Bacău, a dezvăluit o realitate alarmantă: peste 90% dintre copiii evaluați au deformări ale coloanei. „Pășește drept în viață!” este o campanie demarată încă din luna martie în câteva școli, ca primă etapă a unui proiect de conștientizare și educație, care s-a adresat elevilor cu vârste între 10 și 14 ani. Cea de-a doua parte a proiectului vizează în mod direct specialiștii din domeniul recuperării medicale, pe de-o parte, și părinții, de cealaltă parte. În această direcție, vineri, 11 mai, va avea loc Conferința „Pășește drept în viață!”.

Evenimentul se va desfășura în două secțiuni. Prima se va adresa fizioterapeuților practicanți, studenților, masteranzilor, profesorilor universitari și medicilor, secțiune ce se va desfășura în aula Universității „Vasile Alecsandri” între orele 10.00 și 14.00. Vor fi prezentate informații, noutăți, tehnici și aparatură de ultimă generație. A doua sesiune se va adresa comunității, tuturor celor interesați de a crește un adult sănătos.

Speakerii vor fi medici, psihologi, consilieri școlari, profesori, fizioterapeuți, reprezentanți ai autorităților școlare, care pot „îndrepta” și ghida pașii copiilor. Această secțiune se va desfășura între orele 18.00 și 20.00 la SIF Moldova. Intrarea este liberă.
u

Alte articole