11 decembrie 2023
ActualitateCampania #SpuneNU consumului de droguri debutează la Cinema Capitol din Onești

Campania #SpuneNU consumului de droguri debutează la Cinema Capitol din Onești

Prefectul Lucian Bogdănel a anunțat că pe data de 3 octombrie, la Cinema Capitol din Onești, va avea loc lansarea campaniei de conştientizare intitulată “Spune NU”, un proiect ambițios care își propune să combată consumul de substanțe interzise în rândul elevilor și să implice comunitatea școlară în această luptă.

Prefectul Bogdănel a dezvăluit obiectivele campaniei pentru anul școlar 2023/24, care includ implicarea a 228 de clase (reprezentând 5000 de elevi) și informarea a 670 de părinți cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise. De asemenea, se dorește instruirea a 335 de cadre didactice în domeniul prevenției și depistării consumului de substanțe.

În cadrul întâlnirii recente cu conducerea instituțiilor partenere din campanie, au fost stabilite detaliile alocării resurselor umane pentru acest proiect pe parcursul anului, precum și principiile care vor ghida acțiunile comune. De asemenea, a fost dezvăluit un calendar orientativ al campaniei.Prefectul a subliniat, de asemenea, importanța implicării responsabile a conducerilor unităților de învățământ implicate în campanie, numărându-se aproape 70 de astfel de unități, și a cooptării părinților în lupta împotriva consumului de droguri în rândul elevilor. El a subliniat că proporțiile și efectele nocive ale acestui fenomen trebuie să preocupe întreaga comunitate.

În încheiere, prefectul Bogdănel a adus mulțumiri primarului Laurențiu Neghină pentru gazduirea acestui eveniment inaugural al campaniei în Onești și părintelui protopop Ioan Bârgăoanu pentru sprijinul acordat în consolidarea luptei împotriva drogurilor în școlile din județ. Campania #SpuneNU se anunță a fi un efort comun și hotărât pentru a proteja viitorul tinerilor din județul respectiv.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri