La Biroul Electoral al Municipiului s-au primit in aceste zile primele sesizari vizavi de practicile din campania electorala. Astfel, PSD a depus o sesizare cu privire la materialele de propaganda electorala ale PSRO. PSD contesta lipsa unor mentiuni obligatorii de pe publicatia electorala a contracandidatilor. In acest caz, biroul a constatat ca cele sesizate nu se confirma, drept urmare a decis „respingerea ca nefondata a contestatiei formulate de PSD”.

Tot la acest birou au ajuns sesizari ale PNL. Liberalii au reclamat faptul ca dimensiunea afiselor pe panourile electorale apartinând PSD si PSRO nu respecta prevederile legale. Potrivit Legii 334/2006 afisele electorale trebuie sa se incadreze in urmatoarele dimensiuni: 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura. In plus, acestia au spus ca PSD si PSRO au mai multe afise lipite pe panourile electorale decât e legal: adica unul pe fiecare fata a panoului.

Aceeasi lege interzice folosirea bannerelor, panourilor si ecranelor publicitare, or „din continutul fotografiei atasate la contestatia nr. 227 se observa un ecran publicitar in care apare candidatul PSD la functia de primar, logoul si sigla PSD”, dupa cum se arata in decizia biroului. Institutia a decis sa admita contestatiile formulate de formatiunea liberala si a dispus „inlaturarea panourilor publicitare in care apare candidatul PSD din locatiile de la Gara si Podul Serbanesti si (…) inlaturarea afiselor PSD si PSRO ce depasesc numarul permis de lege in urmatoarele locatii: Stadionului, Piata Sud, cartier CFR, Narcisa si piata Nord.”

PUBLICITATE

La Biroul Electoral Judetean au sosit in schimb mai multe sesizari din partea partidelor cu privire la modul de completare a unor birouri de circumscriptie: la Târgu Ocna, Racova, Blagesti, Gioseni, inlocuirea unor reprezentanti in aceleasi birouri (Motoseni, Dealu Morii, Parava).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ