Începută de Valentine’s Day și desfășurată pe durata a trei zile, campania „Speranță pentru viață! Donează sânge!” a depășit toate așteptările. Aproape 300 de oameni au trecut prin fața personalului de la Centrul de Transfuzii Bacău, fie că recoltarea s-a făcut la sediul centrului județean sau în caravana mobilă organizată la hipermaketul Auchan din Bacău. Campania „Speranță pentru viață! Donează sânge!”, ediția a II-a a fost organizată de Asociația Bronx People în colaborare cu Auchan Bacău și Centrul de Transfuzii Bacău și a fost susținută de Prefectura Bacău.

În premieră, campania a căpătat statut de „națională”, pentru că activitățile de donare de sânge a avut loc în mai multe orașe din țară din județele Cluj, Brașov, Dolj, Sibiu, Mureș, Argeș, Prahova, Suceava și municipiul București.

„A fost o campanie de un real succes mai ales că s-a desfășurat în mai multe județe din țară. Numărul donatorilor a fost foarte mare ceea ce este îmbucurător. Statistic vorbind, în această campanie am avut donatori cât în cele două ediții de anul trecut”, a declarat Daniel Zodian, președintele Asociației Bronx People, inițiatorul acestei campanii.

Record de donatori

În total, campania „Speranță pentru viață! Donează sânge!” a avut 296 de donatori, dintre care 134 au trecut pragul Centrului de Transfuzii Bacău în prima zi.

„A fost o campanie încununată de suuces. Nu ne-am așteptat să vină atâția oameni, să se mobilizeze așa frumos. Sunt foarte mândră de personalul meu, pentru că toți s-au implicat și s-au descurcat impecabil. De patru ani de când sunt eu în Centrul de Transfuzii nu am avut niciodată atât de mulți donatori într-o singură zi”, a precizat dr. Adiana Ghindă, directorul Centrului de Transfuzii Bacău.
Vineri au fost înregistrați 103 donatori, iar în ultima zi de campanie au donat sânge 59 de băcăuani. Foarte mulți dintre cei care au participat la această campanie au donat și bonurile de masă primite, acestea urmând a fi folosite într-o campanie viitoare, „Coșulețul de Paște”, în care mai multe familii defavorizate vor primi pachete de sarbători.

Următoarea campanie de donare de sânge organizată de Asociația Bronx People în colaborare cu Auchan Bacău și Centrul de Transfuzii Bacău va avea loc în luna octombrie.

Alte articole