Primaria Magiresti a infiintat in Valea Arinilor un centru pentru vârstnici modern, cum putine sunt in mediul rural, la ora asta.

“Beneficiarii nostri si familiile lor isi doresc sa stie ca exista cineva care are intotdeauna grija de batrâni, fie ca este vorba de lucrurile care fac parte din rutina zilnica a oricarei persoane in vârsta – mese, igiena, medicamentatie -, fie de nevoile speciale ale fiecaruia in parte, care presupun asistenta medicala si sprijin psihologic”, declara Elena Marinela Mares, sefa Serviciului Public de Asistenta Sociala (SPAS) Magiresti. Caminul de Ingrijire din Valea Arinilor functioneaza intr-o cladire noua, construita din fonduri europene si la standarde inalte de confort si siguranta.

Exista un spatiu in care vârstnicii pot sa discute, sa se uite la televizor impreuna, sa joace table sau sa citeasca, o sala in care pot lua masa, camere dotate cu televizor si frigider, bai moderne, curte interioara. Pentru 1.100 de lei pe luna, rezidentii beneficiaza de trei mese pe zi, meniuri adaptate indicatiilor medicale, asistenta medicala, care presupune consultatii si tratamente, activitati socio-culturale si de terapie ocupationala, cum ar fi realizarea de aranjamente florale si de obiecte decorative, mese festive la onomastici si aniversari, servicii permanente de menaj si intretinere. Hrana este pregatita zilnic, in bucataria caminului, cu ingrediente proaspete de catre angajati calificati, arata Elena Marinela Mares.

“Caminul de Ingrijire Batrâni a fost realizat din fonduri europene, in cadrul unui proiect integrat care a mai cuprins Caminul Cultural si un drum. Centrul e important si pentru beneficiari, si pentru familiile lor. Putini au acasa conditii ca aici, ingrijire non-stop si programe de socializare. Incercam sa-i facem fericiti.”
Ionica Câda, primarul comunei Magiresti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ