Camera de Comert si Industrie a României (CCIR) are, de la inceputul saptamânii, un nou presedinte, in persoana lui Mihai Daraban, presedinte al Camerei de Comert si Industrie Constanta. Functia era vacanta dupa arestarea fostului sef al institutiei, Mihai Vlasov.

De altfel, Daraban a asigurat interimatul dupa ce Vlasov a fost suspendat din functie, în data de 11 aprilie. Mandatul lui Daraban, singurul candidat la sefia institutiei, este pâna în luna decembrie 2017, data la care ajungea la final mandatul lui Vlasov si a conducerii CCIR, alesi în decembrie 2012.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca presedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecata, pentru trafic de influenta, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la un om de afaceri.

In prezent, Vlasov se afla in arest la domiciliu. El a declansat un conflict dur cu mai multe Camere de Comert din tara, care nu au vrut sa ii gireze actiunile, printre care si cea de la Bacau. De altfel, Vlasov a dispus chiar excluderea CCI Bacau din cadrul Camerei de Comert si Industrie a României, fiindca s-a opus trecerii Registrului Comertului din subordinea Ministerului Justitiei in cea a CCIR, ceea ce i-ar fi adus avantaje personale lui Vlasov, dupa cum spunea Doru Simovici, presedintele CCI Bacau.

Simovici a contestat masura excluderii in instanta, iar in plus l-a acuzat pe Vlasov de administrarea defectuoasa a mai multor bunuri patrimoniale ale CCIR si de cheltuirea fara temei a peste zece milioane de euro. In prezent, CCI Bacau si-a redobândit statutul de membru de drept al CCIR.

“Asteptam sa avem o Camera de Comert a României care sa isi faca treaba. Ne-au luat dreptul de a fi membri ai CCIR si tot ei ni le-au redat, fara ca macar sa isi ceara scuze. Au trimis adrese catre toate autoritatile judetene – Prefectura, Consiliu Judetean etc – in care atentionau ca CCI Bacau nu mai este membra CCIR si nu reprezinta interesele agentilor economici locali. Acum ar trebui sa faca gestul invers, dar inca nu l-au facut”
Doru Simovici, presedintele CCI Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ