13 aprilie 2024
EconomieCamera de Comert Bacau, exclusa din nou din sistemul cameral national

Camera de Comert Bacau, exclusa din nou din sistemul cameral national

Pentru a doua oara in acest an, Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Bacau a fost exclusa sistemul cameral national. Masura a fost luata la sfrsitul lunii trecute de conducerea Camerei de Comert si Industrie a României (CCIAR), dupa ce, in primavara acestui an, adunarea generala a camerelor decisesera acelasi lucru.

In luna iunie, ca urmare a contestarii in justitie, masura a trebuit revocata, cel putin teoretic, CCIA Bacau redevenind membru al camerei nationale. In aceeasi situatie se afla si camerele din Dolj, Prahova si Vâlcea. In cazul CCIA Bacau, de aceasta data, decizia excluderii a fost motivata de o “organizarea de activitati de concurenta neloiala” si “folosirea de elemente de identificare neprevazute in statut”.

In primavara, camera de comert bacauana fusese exclusa pe motiv de absente nemotivate de la intâlnirile CCIR. “De data aceasta, s-au legat de faptul ca noi am facut oferte, prin Scoala de studii comerciale, furnizor de formare profesionala, firmelor din judetul Neamt.Cei de acolo au considerat o ingerinta necolegiala in arondismentul Camerei de Comert Neamt, ceea ce este o aberatie. De parca noi le-am fi reprosat, de exemplu, ca o firma din industria mobilei face afaceri de comert in zona Insulei de Agrement”, a precizat Doru Simovici, presedintele CCIA Bacau.

El a mai adaugat ca va sesiza atât Consiliul Concurentei, cât si instanta de judecata, singura in masura sa transeze cazul excluderii. De fapt, masurile de excludere au la baza un conflict mai vechi al unor presedinti de camere din tara cu presedintele CCIR pe care il acuza de administrarea falimentara a Romexpo si cheltuirea a peste 5 milioane de euro din fondul aflat la dispozitia presedintelui.

Un alt motiv, la fel de solid, este si incercarea presedintelui Camerei de Comert a României, Mihail Vlasov, de a prelua, prin sustinerea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, a Registrului Comertului, care i-ar asigura o importanta sursa de venituri, estimata la 60 de milioane de euro anual.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri