Un elev de Scoala „Alexandru cel Bun” s-a calificat la doua olimpiade nationale, la astro-fizica si astronomie, respectiv la lingvistica. Ce este cel mai interesant este faptul ca acest copil, face totul din placere si nu face niciun efort pentru a ajunge la aceste rezultate. Teodor Ionut Grosu (Teo, asa cum ii spun apropiatii) este elev in clasa a VI-a si este atras in general de toate materiile, dar, lingvistica si astro-fizica sunt preferatele lui pentru ca, spune el, ii dezvolta logica si ii permit sa descopere lucruri noi.

„Pentru astro-fizica am invatat singur, iar lingvistica, pentru etapa judeteana, m-a pregatit doamna diriginta care imi este si profesoara de româna, iar acum, dupa ce am aflat ca m-am calificat la etapa nationala, am vorbit cu un profesor cu care ma pregatesc odata pe saptamâna sau când am timp”, a povestit Teo. Si pentru ca tot veni vorba de timp, Teo ne-a spus ca isi face timp si pentru sport (practica handbal), si pentru teatru si se mai pregateste si la limbi straine.

„As vrea sa merg mai departe pe astro-fizica, lingvistica am facut-o din placere”, a mai spus elevul. De altfel, Teo a participat la olimpiada si la matematica si la româna, dar s-a calificat doar la astro-fizica si lingvistica. „Pâna sa am contact cu astro-fizica, mi-au placut matematica si lingvistica, insa aceste discipline au fost drumul meu spre astro-fizica”, a completat Teodor Grosu. Astro-fizica este o materie care nu se preda, este o pasiune a elevilor.

Olimpiada de astronomie si astro-fizica are doua categorii: juniori (elevi pâna in 15 ani) si seniori (peste 15 ani). Intrebat de ce drum ar vrea sa urmeze in viata, desi ar parea prematura intrebarea, Teo a fost foarte ferm: „Stiu deja. Astro-fizica, fizica, matematica. Undeva in zona asta. Pentru liceu, daca va fi in Bacau, va fi in zona profilului mate-info, desi ma gândesc la varianta unui liceu britanic, cel mai probabil la Iasi pentru ca e mai aproape. Iar facultatea as dori sa o fac in Anglia, la Oxford sau Cambrige.”

Teodor Ionut Grosu este pregatit la Scoala „Alexandru cel Bun” de catre prof. Camelia Stamate la astro-fizica, prof. Madalina Alexoae la lingvistica si de prof. Eugenia Iancu la matematica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Felicitari!Sa ramai in continuare, un luptator si cautator de solutii, in rezolvarea unor situatii care pana in prezent, nu au fost inca descoperite sau elucidate.Mult succes!

  2. Au fost si anul trecut elevi calificați la doua naționale. Si a si participat. Numai ca era din Onesti. Felicitări elevului, redacției mai multa atentie in teritoriu!

LĂSAȚI UN MESAJ