Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau a devenit partener in proiectul strategic „Calificarea angajatilor – servicii la standarde europene!”, finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Spre deosebire de majoritatea programelor de calificare, acesta nu este destinat somerilor, ci in mod special angajatilor.

Prin participarea in proiect, acestia isi pot imbunatati aptitudinile profesionale si se pot mai adapta mai usor la cerintele pietei muncii. „Ne dorim sa devina imbunatatirea pietei de servicii prin acest mic nucleu care va participa in grupul tinta al proiectului. Economia româneasca are nevoie de cresterea productivitatii, a competitivitatii si adaptabilitatii fortei de munca.

Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau reprezinta proiectul CASSE – Calificarea angajatilor – servicii la standarde europene in Regiunea Nord-Est. Experienta celor opt ani de activitate a Scolii Comerciale cu numeroase cursuri de calificare si recalificare in vaste domenii precum industrie, agricultura, agricultura, comert si servicii este o alta garantie pe care noi o oferim cursantilor”, a declarat Elena Sova, manager de proiect.

PUBLICITATE

Exista patru specializari, una dintre ele fiind cea de lucrator in comert, pentru care sunt alocate 75 de locuri in intreaga regiune Nord-Est. Cursul este structurat pe 120 de ore de pregatire intensiva teoretica si 240 de ore de pregatire practica.

Un alt curs este cel de agent curatenie, pentru care sunt alocate 50 de locuri in toata regiunea. Cursul se face in 240 de ore de pregatire practica efectuata in laboratoarele Scolii Comerciale, pentru infiintarea si dotarea carora au fost, de asemenea, obtinute fonduri europene.

Al treilea curs este cel de ospatar, structurat pe 240 de ore de pregatire intensiva teoretica si 480 de ore pregatire intensiva teoretica efectuata in laboratoarele Scolii Comerciale.

Nu in ultimul rând, este disponibil cursul de tehnician in hotelarie, pentru care sunt alocate 25 de locuri. Cursul este structurat in 360 de ore de pregatire intensiva teoretica si 720 de ore de pregatire intensiva practica.

Pentru toate activitatile mentionate, finantarea obtinuta este de aproape 3,8 milioane de lei. Cursurile sunt gratuite, iar in plus, se ofera si un bonus de 50 de lei pe luna fiecarui cursant. „Conditiile de inscriere sunt ca persoana sa fie angajata si sa doreasca intr-adevar sa se califice in meseriile mentionate. Consilierii Scolii Comerciale vor face o evaluare a celor inscrisi, astfel incât sa aiba minime abilitati”, a mai spus managerul Elena Sova. Relatii suplimentare despre aceste cursuri se pot obtine la numerele de telefon 0234/525.445 si 0744/173.173.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ