In aceasta luna, in afara de platile obisnuite pe care trebuie sa le faca periodic, contribuabilii bacauani trebuie sa depuna nu mai putin de 20 de formulare fiscale cu termen limita. Astfel, potrivit calendarului fiscal al lunii noiembrie, stabilit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, numarul declaratiilor care trebuie depuse la Fisc este diferit de la contribuabil la altul, in functie de domeniul de activitate, dar si de forma de organizare a afacerii.

Cert este ca, pâna pe 10 noiembrie, trebuie depuse urmatoarele declaratii: Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, Formularul 010; Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice române, Formularul 020; Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OMFP nr. 250/2013), Formularul 070; Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal, Formularul 096.

Declaratiile cu termen pâna pe 25 noiembrie sunt: Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic; Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formularul 112;

Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in România si de catre persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in România pentru luna precedenta, Formularul 224; Decontul de taxa pe valoarea adaugata, Formularul 300, format electronic; Decontul special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta, Formularul 301, format electronic; Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, Formularul 307; Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul fiscal, Formularul 311; Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta, Formularul 390 VIES si Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trimestrul etc.; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 156^1 din Codul fiscal), Formularul 394 (aceasta declaratie nu se depune pe zero).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ