Spre deosebire de anii trecuti, acum, inscrierile in gradinite nu au avut un calendar bine stabilit, incadrat in termene fixe. Fiecare director a raspuns de modul in care se inscriu prichindeii si, in functie de numarul de locuri aprobate, se pot primi cereri chiar si cu o zi inainte de inceperea unui nou an scolar.

Scoala Gimnaziala „George Bacovia” Bacau a finalizat deja inscrierile la gradinita. Mai exact, pâna pe 23 mai, parintii au fost asteptati sa-si inscrie copiii la Gradinita cu Program Prelungit nr. 28, aflata sub coordonarea acesteia. „Capacitatea gradinitei noastre este de 140 de locuri. Pentru anul scolar 2014 – 2015, au fost reinscrisi 110 prescolari. In anul scolar viitor, vor fi formate doua grupe de prescolari de grupa mica, cu un numar de 20 de copii la fiecare grupa”, a declarat prof. Clement Florescu, directorul Scolii „George Bacovia” Bacau.

Inscrieri timpurii

La Gradinita cu program normal nr. 13, structura a Scolii „Domnita Maria” Bacau, perioada de inscriere poate fi prelungita pâna in septembrie, in cazul in care ramân locuri neocupate. Prof. Roxana Sotu, director adjunct, a explicat ca, la aceasta gradinita, parintii interesati si-au putut inscrie copiii inca de pe 23 aprilie. In plus, reinscrierile au inceput de pe 31 martie 2014 (trecerea dintr-o grupa in alta). „Perioada de inscriere la gradinita este pâna la 31 august si se poate prelungi pâna in septembrie, in cazul in care au ramas locuri libere.

Gradinita are o capacitate de 100 locuri, dintre care doar 24 sunt rezervate pentru infiintarea unei grupe mici de prescolari. Numarul restrâns se datoreaza faptului ca aceasta unitate este una cu program normal, iar multi parinti opteaza pentru gradinitele cu program prelungit, tocmai pentru ca nu au cu cine sa-si lase copiii dupa terminarea cursurilor, la ora 12”, a declarat prof. Roxana Sotu.

„Termenul limita de depunere a dosarelor de inscriere la noi a fost 31 mai, dupa care comisia valideaza copiii, in ordinea descrescatoare a vârstei. Avem doar 2 grupe mici, adica 40 de locuri. Dar, vom depasi sigur acest numar. Mereu au mai fost suplimentari.”
prof. Adriana Vrabie, director Scoala „Octavian Voicu”

Pentru anul scolar viitor 2014 – 2015, este estimata o populatie prescolara de peste 17.000 de copii. Dintre acestia, circa 3.200 vor fi repartizati in cele 157 grupe mici din toate gradinitele judetului.

Roxana Neagu
Ramona Ionescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ