FOTO: Iulian Hușanu

UPDATE 15.55

Primarul Cosmin Necula, sosit la față locului, a dialogat cu protestatarii și i-a rugat să-și desemneze reprezentanți cu care să se întâlnească luni, la ora 9.00, pentru a discuta punctual revendicările.

În jurul orei 15.50, drumul a fost deblocat, “pentru că nu mai avea nici un farmec să fie blocat degeaba”, după cum a spus unul dintre protestatari.

Pe lângă problema drumului, cetățenii s-au plâns de iluminatul public și de problema gunoaielor.

Știrea inițială

FOTO: Ulrich Brunhuber

Calea Bârladului a fost blocată, astăzi, de locuitori ai cartierului Șerbănești care sunt nemulțumiți de starea proastă a carosabilului și de lipsa trotuarelor.

Câteva zeci de persoane mărșăluiesc înapoi și înainte pe trecerea de pietoni amplasată în intersecția Calea Bârladului-strada Triumfului, împiedicând, astfel, mașinile să circule.

Din când în când, polițiștii îi opresc pentru a permite mașinilor să treacă.

În mod surprinzător, conducătorii auto particulari și taximetriștii care stau la coadă nu sunt supărați, dimpotrivă, încurajează acțiunea.

Oamenii vor să fie modernizată strada, canalizarea, să fie construite trotuare măcar pe un sens, dar nu în mandatul viitor, ci acum.

„De 20 de ani, de pe vremea lui Sechelariu, nu s-a mai făcut nimic pe strada asta, nicio bordură, nimic! S-au făcut lucrări la gaze, la apă, s-au făcut tot felul de intervenții, dar nu s-a reparat la loc. Canalizarea care s-a făcut de la fostul OIF (Oficiul de Îmbunătățiri Funciare) încolo nu știu dacă e viabilă, s-au băgat milioane de euro acolo și nu se poată folosi. Cerem să fie reabilitată strada și să se facă trotuare”, a declarat Vasile Popa, care locuiește pe Calea Bârladului, la nr. 183.

„Din cauza faptului că strada e denivelată și trec mașini grele, de marfă, ne crapă casele, spune Gheorghe Timaru. Veniți să vedeți fisurile, dârdâie geamurile și ușile!” „Dacă le pasă, să reabiliteze strada ca să fie prevenite accidentele”, intervine Gheorghe Zarumba.

Locuitorii din Șerbănești susțin că au făcut demersuri la Primăria Bacău, dar nu au primit niciun răspuns. Acum le-a ajuns cuțitul la os și sunt hotărâți să blocheze traficul în fiecare week-end.

„Chiar în fața porții mele sunt trei gropi imense, spune Monica Hușanu. Dezastru e peste tot, chiar și la intrarea în Bacău, și la pod, la Lăzărică s-a reparat și după aceea iar s-au făcut niște cratere. Casele au crăpat din cauza vibrațiilor, mașinile se rup, nu se mai poate așa!”

Protestatarii afirmă că vor veni în fiecare duminică aici, pentru a bloca circulația. „Dacă nu se rezolvă, în fiecare duminică vom aici și vom protesta”, a avertizat Monica Hușanu.

Alte articole